Újszerelem blog - hírek, tanácsok
a társkeresés világából

Békéscsabai társkeresők 50 felett

Legújabb békéscsabai női társkeresők 50 felett

Margit - társkereső Vésztő - 65 éves nő
Margit, 65 éves
Társkereső Vésztő
302 napja tag

Szeretem az utazást, kirándulást, a meghitt együttlétet. Özvegy vagyok, vannak barátaim, de magányosak a napjaim társ nélkül.Keresem a párom, aki szívesen töltené el velem a szabad idejét, akivel megoszthatnánk gondjainkat, együtt tudnánk örülni az élet apró szépségeinek. A nevetés, vidámság fontos számomra, értékelem a finom ételeket, melyeket szívesen el is készítek. Szabadidőmben olvasni, filmet nézni szeretek. Még sok szép helyet szeretnék felfedezni utazásaim során.
Katalin - társkereső Csorvás - 54 éves nő
Katalin, 54 éves
Társkereső Csorvás
1448 napja tag

Kedves, romantikus lelkű, érzelmeit kimutató nő vagyok. Vidám természetű,humoros, pozitív gondolkodású személyiség, aki szereti a mozgalmas életet (szeretek utazni, olvasni, színházba járni, táncolni ,kirándulni.) Igen sokrétű az érdeklődésem. Bizalomra és érzelmekre épülő harmonikus kapcsolatot szeretnék megélni. Fontosnak tartom az őszinteséget, egymás támogatását, tiszteletét, megértését és elfogadását. Megbízható, hűséges, humoros társat keresek komoly kapcsolat céljából.
Éva - társkereső Gyomaendrőd - 70 éves nő
Éva, 70 éves
Társkereső Gyomaendrőd
1464 napja tag

éva vagyok szeretek olvasni kirándulni,kerékpározni,zenéthalgatni,család szerető vagyok minden érdekel ami avilágba tőrténik.szeretetet adni és kapni. .olyan társra vágyom akki nemiszik és nemdohányzik.kétlábon afőldőnjárok.üdv éva
Tünde - társkereső Orosháza - 59 éves nő
Tünde, 59 éves
Társkereső Orosháza
1559 napja tag

Őszinte, empatikus ember vagyok. Fagyi és jégkrém rajongó.... Szeretem ha egy embernek van humora...... Tartós komoly kapcsolatot szeretnék egy olyan férfivel akinek van humora nyitott a világra, szereti az állatokat a természetet,

Legújabb békéscsabai férfi társkeresők 50 felett

Lajos - társkereső Békéscsaba - 58 éves férfi
Lajos, 58 éves
Társkereső Békéscsaba
1341 napja tag

nemdohányzo,nemiszom,vidám természet szeretem a telt nőket a szerele nem akadáj
Gyula - társkereső Gyomaendrőd - 60 éves férfi
Gyula, 60 éves
Társkereső Gyomaendrőd
1602 napja tag

Rendezetten élő független férfiként szeretnék egy kedves ,színpatikus társra találni.
Társkeresés Békéscsabán

Békéscsaba

Békéscsaba megyei jogú város, a régi időkben Európa legnagyobb falujának nevezték, első írásos emléke 1332-ből került elő. A török időben elpusztult, így a várost teljesen újra kellett építeni. A település gasztronómiájáról és rendezvényeiről híres. Valószínűleg senkinek nem kell bemutatni a csabai kolbászt, de ráadásul itt szokták megrendezni Magyarország leglátogatottabb sörfesztiválját is.

Látnivalók

Önkormányzati Bérpalota

A bérpalota a város egyik legszebb épülete. 1885-ben a község vezetése elhatározta, hogy a lakások helyére bérházat szeretnének építeni, és ezzel új utcát is létre kívántak hozni Werbőczy elnevezéssel. Mai nevén már Justh Gyula utcát kell keresnünk, ha el szeretnénk jutni. Az épületet Regdon Sándor tervei alapján készítették.

Főtér ( Szent István tér )

2011-2013. között a várost rehabilitációs program keretein belül újjáépítették, viszont a tér kezdetektől fogva központi szerepet töltött be a város életében. A téren futottak össze a várost átszelő fő útvonalak. Az újjáépítés során a tér új burkolatot kapott, felújították az épületeket, kicserélték a közvilágítást, az Andrássy út felőli részre szökőkutat emeltek, a katolikus templom előtti részen pedig rózsakút és harangjáték épült.

Balassi Bálint Magyar Művészetek Háza

A Békéscsabai Kisgazdák Egylete 1929-ben építették fel a székházukat, és két évtizeden át volt a telephelyük. 1950 és 1968 között Balassi Kultúrotthonként funkcionált tovább, majd később Megyei Művelődési Központként működött. Napjainkban Balassi Bálint Magyar Művészetek Háza néven találhatjuk meg.

István malom

A városban 1818-ban 45 malom működött, így a gyáripar Békéscsabán döntően a mezőgazdasági termelésre volt alapozva. Az István malom az 1930-as években az ország vezető gőzmalma volt, de napjainkban már csak turista látványosságként van jelen, a Gyulai úton.

Evangélikus templom

A békéscsabaiak legnagyobb büszkesége az Evangélikus nagytemplom, mely a belvárosban található. Az épület nem csak Magyarország, hanem egész Közép-Európa legnagyobb evangélikus temploma. A városközpontban egymástól 15 méterre két evangélikus templom áll: a nagy- és a kistemplom. A 18. században az evangélikusok annyian voltak, hogy a kistemplom nem tudta befogadni a tömeget, egyszóval ’kinőtték’ a templomot. A gyülekezet heves viták és szópárbajok után úgy döntött, hogy habár megtartják a régi templomot, felépítenek vele szemben egy újat. Az új templom helyén 6 telket vásároltak. Az építményt 1824. június 29.-én szentelték fel, azóta itt tartják a gyűléseket.

Programok

Városi Sportcsarnok Békéscsaba

A 2004-es női kézilabda-Európa-bajnokság megrendezése hatalmas átalakításon ment át a csarnok, így ma már mind a sportolók, látogatók vagy épp fellépők korszerű környezetben élvezhetik a Sportcsarnok nyújtotta lehetőségeket. Nem mellesleg a kulturális élet egyik fő központja 1988 óta, és olyan rendezvényeknek ad otthont, mint például a Csabai Sör- vagy éppen a Csabai Kolbászfesztivál. A római Colosseumot idéző épület 2500 ülőhely befogadására képes.

Center mozi Békéscsaba

Ha párunkkal vagy akár egyedüli társkeresőként szeretnénk csinálni valami pihentetőt, vagy éppen az idő nem kedvez a kinti programnak, látogassatok el a Csaba Centerbe, az ország legnagyobb vidéki bevásárlóközpontjába. A több mint 80.000 négyzetméteres üzletház boltok tömkelegét és szórakoztatási lehetőségét rejti. Itt található például a Center mozi is, amely szintén tökéletes program lehet, ha az időjárás keresztbe húzta volna számításainkat, vagy csak kedvünk szottyan egy jó film megnézésére.

Árpád Fürdő

A török hangulatban úszó Árpád Gyógy- és Strandfürdő már 1927 óta gazdagítja a békéscsabaiak életét. A 60-as évektől a fürdőt folyamatosan fejlesztették, napjainkban pedig már téli használatra is alkalmassá tették. A fürdő remek lehetőséget kínál akár, ha a társkeresés gyerekkel zajlik, akár családunkkal érkeznénk, vagy akár párunkkal szeretnénk kikapcsolódni, hiszen az aktívtól a passzív pihenőkig, mindenki megtalálja temperamentumához vagy kedvéhez illő helyét. Gyermekkel érkezőknek uszoda, gyermek medence, tanmedence és játszótér is rendelkezésre áll, a felnőtteket az artézi forrásoknak köszönhetően termál- és gyógymedencék, szaunák, spa és wellness szolgáltatások várják az ide érkezőket. A fürdő az 50 feletti párokra és társkeresőkre is gondolt, ugyanis az épületben működő Jázmin Egészségcenter gyógytornászokkal, és egészségprogramokkal várja a gyógyulni és regenerálódni vágyókat.

Széchenyi liget

A Széchenyi-liget a várost átszelő Élővíz-csatorna partján terül el. A park bejáratát 1991-ben Székelyudvarhelytől ajándékba kapott székelykapu jelzi. A területen eredetileg temető működött, de 1850-ben felszámolták és parkosították a területet. Ezt követően a város rész újjáéledt, és söröző, sétakert, gőzfürdő, kertészet és üvegház üzemelt a helyén. Az itteniek csak úgy hívták : mulató erdőcske. A békéscsabai társkeresők tökéletes és jól befutott helyévé vált a zöldterület. Napjainkban a Széchenyi-liget színvonalas és modern látogatóközpontként működik tovább, ahogyan a régi időkben. Az 50 feletti és özvegy társkeresők is szeretnek ide járni nosztalgiázni, minden korosztály otthon érezheti magát.

Békéscsaba
Békéscsaba

Keress Te is társat!

Nemed:
Keresztneved:
Lakóhelyed:
Születési éved:
E-mail címed:
Jelszavad:
Valódi, komoly
társkeresőkkel
Minden adatlapot és fényképet
ellenőrzünk, így biztosítva, hogy
csak komoly szándékú, valódi
társkeresőkkel találkozz
az oldalon, és ne láss sértő, ízléstelen tartalmat.