Újszerelem blog - hírek, tanácsok
a társkeresés világából

Budapesti társkeresők 50 felett

Gyerekes budapesti társkereső nők 50 felett

Ágnes - társkereső Budapest - 60 éves nő
Ágnes, 60 éves
Társkereső Budapest, XI. ker.

Élni, és élni hagyni. Ezt szeretném. Nem költöznék össze senkivel, most ezt gondolom. Szívesen töltenék együtt szabadidőt a társammal, ha már megtalálom. Mozi színház, kirándulás, utazás, akár hétvégén is. Csendes beszélgetések.Ülni, és TV-t nézni. Jókat főzni, együtt enni. Miért nem költöznék össze? Ebben az életszakaszban már felnőtt gyerekek, unokák, és kialakított életrendje, szokásai vannak mindenkinek. nehéz már beilleszkedni egy összeszokott családba, hiszen az ember hozza magával a saját családját is. Külön élek a férjemtől, nem vagyunk még elválva, de nem tartjuk a kapcsolatot egyáltalán. Ápolónő vagyok, elég sokat dolgozom. Szeretem a munkámat, hivatásként élem meg. Ez számomra olyan, mint a kínai mondás: "Keresd meg mit szeretsz csinálni, és soha nem fogsz dolgozni"Amire szükségem van, megteremtem. Tudok szűkölködni, és bővölködni. A pénz nem elsődleges számomra. Talán a legjellemzőbbek itt vannak.
Anna - társkereső Budapest - 58 éves nő
Anna, 58 éves
Társkereső Budapest, IV. ker.

részletek, kavicsok, határok, színek, félelmek, elfogadások, játékszabályok, támaszpontok, három pont...
Ilona - társkereső Budapest - 60 éves nő
Ilona, 60 éves
Társkereső Budapest, XX. ker.

nyilt és öszinte mosolygós életvidám vagyok keresem a párom egy megbizható férfi személyében .
Enikő - társkereső Budapest - 51 éves nő
Enikő, 51 éves
Társkereső Budapest, XXIII. ker.

Meglehetősen elfoglalt kozmetikus, vagyok, de keresem humoros, kedves, a normalitásra vágyó, hosszú kapcsolatban gondolkodó páromat! Spiritualitás előny!

Gyerekes budapesti társkereső férfiak 50 felett

Laci - társkereső Budapest - 68 éves férfi
Laci, 68 éves
Társkereső Budapest, IV. ker.

sajnos elhunyt a párom én nem szeretek egyedül élni keresnék egy kultúrált 55 - 60 év közötti karcsú hölgyet akivel szerető őszinte kapcsolatban tudnánk élni
László - társkereső Budapest - 62 éves férfi
László, 62 éves
Társkereső Budapest, XI. ker.

All you need is love Aktív, sport- és természetbarát, önálló, stabil és tanult férfi vagyok. Szeretek olvasni, több nyelven beszélek, tájékozott értelmiségi vállalkozó vagyok. Nyíltnak, érdeklődőnek, majdnem vagánynak és férfiasnak tartom magam. Szeretek Társ lenni, adok a megjelenésemre. Szeretem, ha a nők is társak, egy közös cél elérésére szövetkezünk. Mégha ez bármely apróság is, ha ez közös örömet jelent. Lazán levezetek néhány száz kilométert, ha kedvünk támad kimozdulni. Vagy sokkal inkább maradjunk otthon, töltsünk le egy jó filmet, és bújjunk össze a TV előtt. Az egyszerű dolgokat szeretem: egy jó tea, séta a parton, egy jó beszélgetés, sport, játék a családdal. A szabadságomat a Balatonparton, az Adrián vagy a siterepen szeretem tölteni. Sokat mozogni, olvasni, beszélgetni, jókat aludni egy otthonos szobában. Ettél ötven fillérért fagyit? Hány évesen avattak fel úttörőnek? Ha te is a boldogságot keresed, jelentkezz!
Ferenc - társkereső Budapest - 79 éves férfi
Ferenc, 79 éves
Társkereső Budapest, XIV. ker.

Szeretek a természetben barangolni,rendszeresen járok úszni,tornázom, régebben versenyszerüen sportoltam(,athletika,sifutás).Sszeretek olvasni,múzeumba szinházba, rendezvényekre szivesen megyek.Tartós kapcsolathoz szeretnék jóérzésű hölgytársat találni.
Norbert - társkereső Budapest - 51 éves férfi
Norbert, 51 éves
Társkereső Budapest, XVI. ker.

Természetesen minden jót és szépet le lehet írni,de személyes szimpátia nélkül mit sem ér:)

Özvegy budapesti társkereső nők 50 felett

Ibolya - társkereső Budapest - 64 éves nő
Ibolya, 64 éves
Társkereső Budapest, III. ker.

Sok jót írhatnék itt magamról,és persze rosszat is de nem teszem, aki kíváncsi rám ismerjen meg, a személyes találkozás dönt. Szerelemre, szeretetre vágyom, amit adni és kapni szeretnék.
Vica - társkereső Budapest - 61 éves nő
Vica, 61 éves
Társkereső Budapest, IV. ker.

Nehéz egy teljes személyiséget, egy egész életet pár sorba belepréselni. Szeretek új embereket megismerni és beszélgetni. A személyes találkozást, ismerkedést részesítem előnyben.
Ágnes - társkereső Budapest - 55 éves nő
Ágnes, 55 éves
Társkereső Budapest, XVII. ker.

Kit keresek ?.....téged a szememben , téged a szívemben , hogy mikor meglátlak lángra gyúljak , és örökre elvarázsolj .....
Katalin - társkereső Budapest - 55 éves nő
Katalin, 55 éves
Társkereső Budapest, XVII. ker.

Őszinte szókimondó optimista vidám természetű nő vagyok !!

Özvegy budapesti társkereső férfiak 50 felett

Rezső - társkereső Budapest - 69 éves férfi
Rezső, 69 éves
Társkereső Budapest, XIII. ker.

Ha valóban érdekel a személyem és megkeresel akkor mindent elmondok magamról.
Sándor - társkereső Budapest - 65 éves férfi
Sándor, 65 éves
Társkereső Budapest, XXIII. ker.

Őszinte,szókimondó,monogám,humoros és szeretetre éhes tulajdonságokkal rendelkezem. Természetesen hibáim is vannak,mint mindenkinek.Javasolnám a személyes ismerkedést a felesleges körök elkerülése végett. Hölgy ismeretségét keresem egy komoly kapcsolat reményében.
József - társkereső Budapest - 72 éves férfi
József, 72 éves
Társkereső Budapest, XIV. ker.

Kedves , barátságos , életvidám özvegy úr keresi párját.
Gyuri - társkereső Budapest - 70 éves férfi
Gyuri, 70 éves
Társkereső Budapest, VII. ker.

Keresek 58-64éves korig csak budapesti hölgyet 155 cm és 165 cm közötti , vidám, szeretetre vágyó társat, minőségi életet szeretnék élni, vele, utazni belföldön, külföldön, a többit személyesen!, beszéljük meg.

Elvált budapesti társkereső nők 50 felett

Icus - társkereső Budapest - 60 éves nő
Icus, 60 éves
Társkereső Budapest, VII. ker.

Icus vagyok. Társat barátot keresek 55- 65 év között.Füst menteset.Szeretek táncolni ezért ez számomra fontos lenne,ha Te is szeretnéd a táncot! Kirándulás, szauna, olvasás, beszélgetés, tisztaság, főzés stb.
Ágnes - társkereső Budapest - 58 éves nő
Ágnes, 58 éves
Társkereső Budapest, XX. ker.

Pozítiv gondolkodásu,fiatalabnak érzem magam /kivül-belül/mint a papír amit mutat.Nagyon szeretek tevékenykedni,dolgozni.Szeretem a szabadídömet jó társaságban eltölteni /kerékpározni,kírándulni ,kártyázni...../Szeretek főzni és a külső vélemények szerint finomakat is készitek.Nagyon szeretek azokról gondoskodni akik szeretnek.Katolikus szellemben nevelem kislányomat,aki szeretnivaló,csúpa szív lélek.
Böbe - társkereső Budapest - 56 éves nő
Böbe, 56 éves
Társkereső Budapest, X. ker.

Megbizható ,jokedelyu nő vagyok. ..normális kapcsolatot keresek.
Kati - társkereső Budapest - 56 éves nő
Kati, 56 éves
Társkereső Budapest, XIV. ker.

5 éve elváltam,szőke hajú,átlagos testalkatú vidám természetű hölgy vagyok.Szeretek kirándulni,utazni,táncolni ,színházba,koncertekre járni.Komoly kapcsolatot keresek,aki a párom lehetne ezekben a tevékenységekben.

Elvált budapesti társkereső férfiak 50 felett

István - társkereső Budapest - 61 éves férfi
István, 61 éves
Társkereső Budapest, VII. ker.

E gyszerü hétköznapi emper.Rendes mebizhato partnert keres Akivel élhetnék boldogan.Szabadidöt eltölthetném.
Attila - társkereső Budapest - 66 éves férfi
Attila, 66 éves
Társkereső Budapest, XI. ker.

Személyes bemutatkozást!!..(feleslegesnek tartom,nem az számít mit írsz ide, milyen ember vagy valójában.Az esetek túlnyomó többségében,lelkemet öröm tölti el, hogy rövid levélváltásnál hamar kiderül,ki alkalmas itt ezen az oldalon komoly kapcsolat teremtésre.Aki szeretne velem kapcsolatot teremteni megtalálja ennek módját!!!!
Lajos - társkereső Budapest - 63 éves férfi
Lajos, 63 éves
Társkereső Budapest, XVI. ker.

Ide lehetne bármit írni, de nem az a lényeg, hogy én milyenek látom magam, hanem az, hogy majd Te milyenek fogsz látni! Azért nem hátrány, ha ismerjük önmagunkat!:-
József - társkereső Budapest - 52 éves férfi
József, 52 éves
Társkereső Budapest, IV. ker.

Szabadidőmben sportolok, zenét hallgatok, kirándulok, olvasok, színházba, koncertre járok. Hasonló érdeklődésű hölggyel szeretnék megismerkedni. Molett, alacsony nők jelentkezését nem kérem. Várom kedves, szeretetre méltó, jólelkű, vonzó, vidám, sportos, házias , természetjárást, utazást, művészeteket, zenét kedvelő, önkritikával bíró természetes hölgyek ismeretségét, akiknek fontosak az emberi értékek . Nem vagyok előfizető, e-mail címre válaszolok.

Diplomás budapesti társkereső nők 50 felett

Ani - társkereső Budapest - 54 éves nő
Ani, 54 éves
Társkereső Budapest, XIII. ker.
Főiskolát végzett

Ismerj meg ! Sok firkálás helyett inkább találka!:)
Ágnes - társkereső Budapest - 61 éves nő
Ágnes, 61 éves
Társkereső Budapest, XVIII. ker.
Egyetemi diplomás (Testnevelés, pedagógia, pszhichológia)

Optimista, romantikus, őszinte, nyílt,segítőkész, barátságos nő vagyok. Állatot, természetet, utazást,zenét, könyveket, verseket stb. kedvelem. Nyitott vagyok mindenre, amiről még nem tudok, nem hallottam. Szinte minden érdekel. Politika is. Nyílt, türelmes, fiatalokat kedvelő, egészség centrikus ember voltam, vagyok. 3 éves korom óta mindig mozogtam, sportoltam. 2 és fél éve sportolás közben baleset ért. Még nem kezdtem újra a rendszeres mozgást. Színház, opera, balett is a kedvenceim közé tartozik. Tolerancia, szeretet, megbecsülés. Ezt a "keveset" boldogan, kiegyensúlyozottan szeretném leendő párommal leélni. Örömet,boldogságot adni - kapni!
Eta - társkereső Budapest - 58 éves nő
Eta, 58 éves
Társkereső Budapest, XXII. ker.
Főiskolát végzett

Bármi jót és szépet kapunk az élettől, azt őrizni és táplálni kell.
Éva - társkereső Budapest - 53 éves nő
Éva, 53 éves
Társkereső Budapest, XVI. ker.
Főiskolát végzett

A: anyaság B: Balaton C: A. C. Clarke D: dietetikus E: Erdély F: felhő, fa G: Gárdonyi Géza H: hit I: intuíció J: játék K: könyv, kajakozás L: lélek M: mese N: naplemente O: Orr monológ P: párban :-) Q: Queen R: Rúzsa Magdi S: só meséje Sz: színes T: túrázás V: vidámság, vidék Z: zene Zs: Zsófi

Diplomás budapesti társkereső férfiak 50 felett

Péter - társkereső Budapest - 57 éves férfi
Péter, 57 éves
Társkereső Budapest, XIV. ker.
Főiskolát végzett

Most hirtelen semmi olyat nem tudok írni amit fontosnak vélek, de ha ismerkedünk és kérdezel, mindent megtudunk egymásról!
János - társkereső Budapest - 76 éves férfi
János, 76 éves
Társkereső Budapest, XIII. ker.
Főiskolát végzett

keress a null hat harminc háromszáz egy huszonkettő hatvanhárom Nyilasjegyü határozott,gyakorlatias,művészeteket kedvelő vagyok
József - társkereső Budapest - 68 éves férfi
József, 68 éves
Társkereső Budapest, X. ker.
Egyetemet végzett

Egyedül élek de nem unatkozom. Mindíg van dolgom a 10 kis cicámmal. Nagyon szeretem őket. Állatbarát vagyok és 22 éve cicamentő. Segítek a bajba jutott állatkákon. Olyan társat, szabadidő és levelező- partnert keresek, aki legalább így szereti az állatokat!.....ja és a zenét.....meg egyéb más művészetet,.....az életem nagyon fontos részei!
András - társkereső Budapest - 60 éves férfi
András, 60 éves
Társkereső Budapest, XIX. ker.
Főiskolát végzett

A régi énemből megmaradt a természet, a nap, a víz, az egészségtudatos mozgás, a hardrock szeretete. Csökkent a vagányság, a kivagyiság, a belemenőség, az erő, az „ide nekem az oroszlánt is!” mentalitás. Sokkal fontosabb lett viszont a csend, a nyugalom, a lelki béke, a biztonság, a bizalom, a megbízhatóság, az őszinteség, a meghittség, a gyengédség, a szeretet, a hit, és a spiritualitás. (Teljesen mimóza azért nem lettem.) Nagyon vágyom az őszinte, tiszta szeretetre! Világnézetem, és erkölcsi értékrendem is hagyományos alapokon nyugvó. Nem szeretem a kérkedő „másságot”. Hasonló értékrendű, ill. értékekre vágyó TÁRSAT keresek. Akivel csakúgy „semmittéve” összebújva is jó együtt lenni, de akivel aktív, akár az extremitásig fajuló dolgokba is bele lehet menni. Akinek jó megfogni a kezét. Akit jó átölelni. Akivel együtt rezgünk. S persze fontos a külső is: a kellemes, vonzó megjelenés, a kedves, mosolygós arc, a nőiesen inkább erős (de nem kövér!) alkat. Mivel aktívan nem keresgélek, ezért nincs előfizetésem, így viszont csak e-mail címre tudok válaszolni.

Legújabb budapesti női társkeresők 50 felett

Anna - társkereső Budapest - 60 éves nő
Anna, 60 éves
Társkereső Budapest, III. ker.
61 napja tag

Egy romantikus, kedves, őszinte, minden szépre és újra nyitott barátot keresek, aki a társam a barátom, a kedvesem lehetne, aki egyszóval egy igazi TÁRS lehetne az életemben. Akivel kialakíthatnánk egy igazán kellemes, szórakoztató, tartalmas, igazi hétköznapi csodákkal teli kapcsolatot, és boldoggá tudnánk tenni az ünnepeket és a hétköznapokat egyaránt.
Ildikó - társkereső Budapest - 66 éves nő
Ildikó, 66 éves
Társkereső Budapest, III. ker.
178 napja tag

NEM VAGYOK FIATAL,SEM SZÉP, SEM GAZDAG.A SZÍVEM AZONBAN TELE VAN SZERETETTEL ÉS SZERETET UTÁNI VÁGGYAL.EZÉRT KERESEK TÁRSAT, AKI HASONLÓ TULAJDONSÁGOKKAL RENDELKEZIK.NAGYON SZERETNÉK KÉZEN FOGVA SÉTÁLNI VALAKIVEL,KIRE SZÁMÍTHATNÉK HA BAJBAN VAGYOK É EZ KÖLCSÖNÖS LENNE. ŐT KERESEM.
Éva - társkereső Budapest - 72 éves nő
Éva, 72 éves
Társkereső Budapest, III. ker.
1278 napja tag

Vannak jó és rossz tulajdonságaim, de ha csak h megismersz tudod eldönteni, hogy Neked jó vagy rossz. Ha igazán érdekellek, kérdezz , válaszolok. Szeretek kirándulni, moziba, színházba járni, zenét hallgatni. olvasni. Nehezen tolerálom a hazugságot, a képmutatást, a megbízhatatlanságot.
Ildikó - társkereső Budapest - 61 éves nő
Ildikó, 61 éves
Társkereső Budapest, III. ker.
1444 napja tag

Kereslek!! Tudom, hogy Te is keresel. Megtalállak? Megtalálsz? Átlagos vagy sportos testalkatú,175 centinél magasabb partnert keresek, aki elengedte a múltbéli csalódásait és nyitott egy "új szerelemre." Ha szimpatikus a fényképem, úgyis azon leszel, hogy megismerj milyen tulajdonságokkal, értékekkel rendelkezem. Írhatnék én itt szépeket magamról,mert megtehetném, mégsem teszem. Üdvözöllek és köszönöm hogy elolvastad a soraimat.

Legújabb budapesti férfi társkeresők 50 felett

Péter - társkereső Budapest - 68 éves férfi
Péter, 68 éves
Társkereső Budapest, III. ker.
651 napja tag

NEHÉZ EZT ÍGY MERT VAN AMI KIMARAD VAN AMI NEM ! NAGYON VÁLTOZATOS VOLT AZ ÉLETEM A VILÁG BEJÁRTAM ÉS EGYÉBB ÉRDEKES KUTATÁSI MUNKÁK : TIBETI ORVOSLÁS A SEJTKUTATÁS STB.
Lajos - társkereső Budapest - 72 éves férfi
Lajos, 72 éves
Társkereső Budapest, III. ker.
1254 napja tag

keresem kedvesem, akinek még édes az érzékiség.......
Ferenc - társkereső Budapest - 62 éves férfi
Ferenc, 62 éves
Társkereső Budapest, III. ker.
1263 napja tag

Szelíd Oroszlán vagyok,míg nem Bántanak ,de Szerintem ezzel,Mindenki így van ! Szeretnék Szeretni,és Szeretve Lenni ? Nem ,,,Minden áron ! köszönöm a Látógatást ,Kedves ,,,Hölgyeim !!! aki,mer,az nyer,,,,oda,vissza !!!!
Zoltán - társkereső Budapest - 51 éves férfi
Zoltán, 51 éves
Társkereső Budapest, XXI. ker.
24 órája tag

Kedves, udvarias , szeretetre vágyó romantikus alkat vagyok, kedvelem az állatokat, és a természetet, a humor sem áll tőlem távol, szeretem a meghitt beszélgetéseket , sétát,

Keresztény budapesti társkereső nők 50 felett

Judit - társkereső Budapest - 63 éves nő
Judit, 63 éves
Társkereső Budapest, IV. ker.
hívő római katolikus (nem gyakorlom)

Azért vagyok itt, mert az ember társas lény. Rendezett körülmények között élek. Számomra egyaránt fontosak a belső és külső értékeid, az egymás iránti tisztelet mellett a jó megjelenésed. Legyél jól ápolt, és igényes önmagaddal szemben, én is az vagyok. Legyél önálló és független, legyen biztos egzisztenciád. Nem árt, ha humorod is van :-) Szeretnék egy szimpátián, érzelmeken alapuló tartalmas kapcsolatot. Mindezeken túl fontos, hogy tudjunk beszélgetni.
Ági - társkereső Budapest - 75 éves nő
Ági, 75 éves
Társkereső Budapest, XVII. ker.
református vallású (hiszem, de nem gyakorlom)

Ági vagyok, nagyon magányos. Szívesen ismerkednék, közös időtöltés gyanánt. Szeretek főzni, beszélgetni, kirándulni.
Marika - társkereső Budapest - 58 éves nő
Marika, 58 éves
Társkereső Budapest, X. ker.
hívő római katolikus (nem gyakorlom)

Egyszerű életet élö nő vagyok,2 felnött gyermekem van akik már külön élnek.Komoly kapcsolatot keresek ,egy kedves -öszinte -toleráns és nyugodt ember személyében.(Ez rám is vonatkozik) Szeretném ha rám találnál .Ha úgy érzed te vagy, írj bátran.
Marianna - társkereső Budapest - 70 éves nő
Marianna, 70 éves
Társkereső Budapest, XVIII. ker.
hite: evangélikus (hiszem, de nem gyakorlom)

Ha az életben boldog akarsz lenni, tanulj meg egy embert hibával szeretni , mert ha olyat keresel akiben hiba nincs más világban keresd, mert a földön nincs. Minden embernek el kell fogadni a társa előéletét is. Őszinte becsületes egymásra mindig számítható kapcsolatot tudok csak elképzelni. Köszönöm!!!!

Keresztény budapesti társkereső férfiak 50 felett

Józsi - társkereső Budapest - 51 éves férfi
Józsi, 51 éves
Társkereső Budapest, XXI. ker.
hívő római katolikus

ismerkedni vagyok itt keresem oldalbordámat páromat
Károly - társkereső Budapest - 68 éves férfi
Károly, 68 éves
Társkereső Budapest, XVI. ker.
római katolikus vallású (nem gyakorlom)

67 éves özvegy vagyok. Tartós szép emberi kapcsolatra keresek hozzám hasonló korú özvegy nőt. Nincsenek káros szenvedélyeim, szeretem a kultúrát (könyv, zene, sport), szeretek sétálni, beszélgetni, és módjával társaságba járni.
Janó - társkereső Budapest - 51 éves férfi
Janó, 51 éves
Társkereső Budapest, XV. ker.
hívő római katolikus (hiszem, de nem gyakorlom)

Szeretem a természetet szeretek horgászni kirándulni tv-ni. Nem szeretek szinházba járni táncolni. Olyan hölgyet keresek aki humoros jó kedvü és nem vér komoly.
Zsolt - társkereső Budapest - 54 éves férfi
Zsolt, 54 éves
Társkereső Budapest, IX. ker.
református vallású (nem gyakorlom)

Reménykedve keresem azt a kortalan hölgyet, ki betöltené az életemben keletkezett völgyet, kivel kézen fogva, bátran kiállhatnák a fénybe, s a rég dédelgetett álmot kimondhatnám végre, szeretek és szeretnek, én mindent megtettem érte.
Néhány társkereső bemutatkozása
 • Adrienne (67), Budapest
  Szeretve szeretnék szeretni
  Budapesten élek, nyugdíjas özvegy hölgy vagyok.Komoly megbízható társat keresek.A hátralévő éveimet szeretetben békességben szeretném leélni, kölcsönös megbecsülés jegyében
 • Gyuri (70), Budapest
  mindig van remény
  Keresek 58-64éves korig csak budapesti hölgyet 155 cm és 165 cm közötti , vidám, szeretetre vágyó társat, minőségi életet szeretnék élni, vele, utazni belföldön, külföldön, a többit személyesen!, beszéljük meg.
 • Andrea (54), Budapest
  Mindenkinek szüksége van szeretetre , ölelésre, megértésre.
  Budapesten, egyedül élő, özvegy nő vagyok. Gyerekeim nincsenek. Az magánegészségügyben dolgozom. A munkám tölti ki legtöbbször minden napjaimat. Szeretek zenét hallgatni, olvasni, TV-t nézni, szórakozni a barátokkal. Sokat tudok kérdezni, de hallgatni is.
 • Sándor (65), Budapest
  Reménykedem...
  Szeretni tudó és szerethető őszinte, tisztességes, egyenes ember vagyok a magam hibáival és gyarlóságaival. Kedves, intelligens 58-65 év közötti társat keresek. (Budapestit vagy Pest megyeit)
 • Gyula (57), Budapest
  Még mindig az igazit keresem ....
  Azzal a szándékkal regisztráltam, hogy soha többé ne kelljen... Nem dohányzó, diplomás, budapesti 43-46 körüli, fiatalos hölgyet keresek. A személyes kapcsolatfelvétel híve vagyok ... rövid levélváltás után. Mindenkinek sikeres párkeresést/pártalálást kívánok! Ui: már nem hordok szakállt!
Társkeresés Budapesten

Budapest

Budapest nemcsak az ország fővárosa, hanem legnagyobb és legnépesebb területe is egyben. A világon a negyedik legszebb városként tartják számon. Talán mondhatjuk, hogy az országban a budapesti társkeresők járnak a legjobban, hiszen a rengeteg ember közül biztosan ki tudnak választani legalább egy nekik megfelelőt. Budapest képviseli az ország kulturális, gazdasági, politikai, kereskedelmi, ipari és közlekedési központját. Története egészen a keltákig nyúlik vissza, a város eredetileg kelta település volt.

Látnivalók

Hősök tere

A XIV. kerületben található Budapest legtágasabb és legnagyobb hatású szabad tere, nevét az 1932-es évek óta őrzi. Ekkor még a teret nem szobrok, hanem virágágyások díszítették. Ha nagyon le szeretnénk egyszerűsíteni, a név a Millenniumi emlékművet jelöli. Az Andrássy úttal együtt a Világörökség része. 1937-ben kövezték le az Eucharisztikus világkongresszus miatt. A második világháború alatt az emlékmű bombatalálatot kapott, II. Lipót és Mária Terézia szobra megrongálódott. A tér mindig bővelkedik látogatókban, Budapestre érkező társkeresőknek kihagyhatatlan látnivaló.

Budavári Palota

A volt királyi palota ma már Budapest egyik legfőbb kulturális és turisztikai központja. Építése 1300-as évek közepétől egészen az 1400-as évek végéig tartott, ami azt jelenti, hogy még Mátyás király idején is bővítették és díszítették a magyar uralkodók lakhelyét. A palota épülete szecessziós elemekkel díszített. A Krisztinavárosi-szárnyban 1985-től található meg az Országos Széchenyi Könyvtár, valamint a palota belsejében bújik meg a Magyar Nemzeti Galéria is és a Budapesti Történeti Múzeum szintén. 1987 óta része a Budapest világörökségi helyszíneinek.

Halászbástya

A budai várnál található a Halászbástya, amely Budapest egyik legismertebb műemléke. Az elnevezést valószínűleg a halászok céhe által őrzött szakaszról kapta, azonban valószínűbb, hogy inkább az alatta elterülő városrészről, a Halászvárosról kaphatta. A halászok árujukat a Mátyás-templom melletti halpiacra vitték, de a halászok céhe, nemcsak a halak árusításával foglalkozott, szükség esetén tagjai vitézként védték a bástyát az ellenség elől.

Országház

Az Országház, más néven Parlament Budapest legismertebb középülete, a Magyar Országgyűlések székhelye. A Duna partján fekvő épület Dunára néző oldalának felújítása 21 évi munka után 2009 szeptemberében ért véget. Az Országház építésének egyik fő feltétele volt, hogy kizárólag hazai építőanyagokat használjanak fel. Az európai kontinensen belül is egy kiemelkedő alkotás mind külső, mind belső hatásaiban. Az Országház éppen úgy hazánk fővárosát büszkén bemutató épületté vált, mint Sir Charles Barry londoni parlamentje a brit fővárosnak.

Margit-sziget

A Margit-sziget Budapest területén a Duna egyik szigete. Az egész sziget tulajdonképpen egy hatalmas park, ahova semmiféle gépjárműnek nincs bejárási engedélye. Voltaképpen a fővárosiak óriás parkja 2,8 km hosszúságával. Körbe végig futópálya van a sport szerelmeseinek, és ha az idő engedi el is lepik a sportolni vágyók és a pihenni kívánók egyaránt. A gyorsabb körbejárás érdekében bringóhintó néven bérelhetünk golf kocsihoz hasonló pedál vagy lábhajtású eszközöket. Családosoknak, társkeresőknek, baráti társaságoknak vagy akár társkeresőknek gyermekkel, tökéletes hely egy kis kimozdulásra, feltöltődésre. A 13. században Nyulak szigete, Urak szigete, Budai-sziget vagy Boldogasszony szigete neveken volt ismert. Ezt az elnevezést Árpád-házi Szent-Margitról, IV. Béla lányáról kapta.

Programok

Magyar Állami Operaház

Magyarország egyetlen nagy létszámú társulattal rendelkező operákra és balettekre szakosodott színháza. Az építése 1875-ben kezdődött és kilenc évig tartott. Akkor még Magyar Királyi Operaház néven indult, ünnepélyes megnyitására pedig 1884. szeptember 27-én került sor Ferenc József császár részvételével. A díszelőadáson az érdeklődők a Bánk bán első felvonását, Hunyadi László nyitányát és Lohengrin első felvonását adták elő Erkel Ferenc vezényletével. Az első világháború következtében az óriási veszteségek miatt, az Operaház egy évre be is zárt, a két világháború között viszont ismét virágzásnak indult. A második világháborúban is szerzett kisebb sérüléseket, de viszonylag hamar sikerült megnyitni kapuit, méghozzá 1945 márciusában. Az újságok és az emberik is csak a dal és zene díszes csarnokaként említik.

Széchenyi Gyógyfürdő

Nemcsak Budapest, hanem Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, amire méltán büszkék lehetünk. A termálvízzel ellátott fürdőt, mely a Városligetben található 1913.június 16-án nyitotta meg kapuit. Az 50 feletti társkeresők számára a lehető legjobb dolog, ami történhetett, hiszen ismerkedni is tudnak és regenerálódni is egyben, hiszen a fürdőben különböző gyógykezelések vehetők igénybe, és nappali kórház is működik. Maga a komplexum egyébként 3 kültéri és 15 beltéri medencével rendelkezett, de a folyamatos fejlesztéseknek hála ma már 21 medence közül választhatnak a vendégek. Ha gyermekkel jönnénk az sem probléma, hiszen az élménymedencében sodrófolyosó, víz alatti pezsegtetés, nyakzuhany és az ülőpadokba rejtett, hátat masszírozó vízsugár működik. A gyógyvíz ellátást a Szent István kút biztosítja.

Budapest, III. kerület
Budapest, III. kerület

Keress Te is társat!

Nemed:
Keresztneved:
Lakóhelyed:
Születési éved:
E-mail címed:
Jelszavad:
Valódi, komoly
társkeresőkkel
Minden adatlapot és fényképet
ellenőrzünk, így biztosítva, hogy
csak komoly szándékú, valódi
társkeresőkkel találkozz
az oldalon, és ne láss sértő, ízléstelen tartalmat.