Újszerelem blog - hírek, tanácsok
a társkeresés világából

Budapesti társkeresők 50 felett

Gyerekes budapesti társkereső nők 50 felett

Judit - társkereső Budapest - 63 éves nő
Judit, 63 éves
Társkereső Budapest, IV. ker.

Azért vagyok itt, mert az ember társas lény. Rendezett körülmények között élek. Számomra egyaránt fontosak a belső és külső értékeid, az egymás iránti tisztelet mellett a jó megjelenésed. Legyél jól ápolt, és igényes önmagaddal szemben, én is az vagyok. Legyél önálló és független, legyen biztos egzisztenciád. Nem árt, ha humorod is van :-) Szeretnék egy szimpátián, érzelmeken alapuló tartalmas kapcsolatot. Mindezeken túl fontos, hogy tudjunk beszélgetni.
Ágnes - társkereső Budapest - 55 éves nő
Ágnes, 55 éves
Társkereső Budapest, XVII. ker.

Kit keresek ?.....téged a szememben , téged a szívemben , hogy mikor meglátlak lángra gyúljak , és örökre elvarázsolj .....
Marianna - társkereső Budapest - 70 éves nő
Marianna, 70 éves
Társkereső Budapest, XVIII. ker.

Ha az életben boldog akarsz lenni, tanulj meg egy embert hibával szeretni , mert ha olyat keresel akiben hiba nincs más világban keresd, mert a földön nincs. Minden embernek el kell fogadni a társa előéletét is. Őszinte becsületes egymásra mindig számítható kapcsolatot tudok csak elképzelni. Köszönöm!!!!
Anna - társkereső Budapest - 60 éves nő
Anna, 60 éves
Társkereső Budapest, III. ker.

Egy romantikus, kedves, őszinte, minden szépre és újra nyitott barátot keresek, aki a társam a barátom, a kedvesem lehetne, aki egyszóval egy igazi TÁRS lehetne az életemben. Akivel kialakíthatnánk egy igazán kellemes, szórakoztató, tartalmas, igazi hétköznapi csodákkal teli kapcsolatot, és boldoggá tudnánk tenni az ünnepeket és a hétköznapokat egyaránt.

Gyerekes budapesti társkereső férfiak 50 felett

Gábor - társkereső Budapest - 61 éves férfi
Gábor, 61 éves
Társkereső Budapest, XXI. ker.

Egyedülálló férfi vagyok, keresem a hozzám illő nem duci alkatú hölgyet.
Károly - társkereső Budapest - 72 éves férfi
Károly, 72 éves
Társkereső Budapest, VI. ker.

Ujpesten lakom egyedül családi házban szeretek táncolni kirándulni még aktivan dolgozom vidám természetü vagyok,anyagi függöségem nincs,komoly kapcsolatot keresek.
Laci - társkereső Budapest - 68 éves férfi
Laci, 68 éves
Társkereső Budapest, IV. ker.

sajnos elhunyt a párom én nem szeretek egyedül élni keresnék egy kultúrált 55 - 60 év közötti karcsú hölgyet akivel szerető őszinte kapcsolatban tudnánk élni
Tibor - társkereső Budapest - 60 éves férfi
Tibor, 60 éves
Társkereső Budapest, XVII. ker.

Tibor vagyok, 60 éves, 17. kerületi lakos. Nem dohányzom, sportolok, független vagyok. Szeretnék ismerkedni, korban hozzámillő, szintén nem dohányzó, független, 17.kerületi, illetve vonzáskörzetében élő hölgyekkel.

Özvegy budapesti társkereső nők 50 felett

Ilona - társkereső Budapest - 60 éves nő
Ilona, 60 éves
Társkereső Budapest, XX. ker.

nyilt és öszinte mosolygós életvidám vagyok keresem a párom egy megbizható férfi személyében .
Erzsébet - társkereső Budapest - 64 éves nő
Erzsébet, 64 éves
Társkereső Budapest, XIV. ker.

Figyelmes gondoskodó, molett nemdohányzó nő vagyok, régóta élek egyedül,vannak gyerekeim,külön élik az életüket, vidéki életre vágyom, egy barkácsolni,kertészkedni szerető társtól, örömmel venném már tudomásul,hogy rám találtál,hogy én vagyok az akit eddig kerestél, ha még horgászni is szeretsz, elvihetnél néha magaddal!
Ibolya - társkereső Budapest - 64 éves nő
Ibolya, 64 éves
Társkereső Budapest, III. ker.

Sok jót írhatnék itt magamról,és persze rosszat is de nem teszem, aki kíváncsi rám ismerjen meg, a személyes találkozás dönt. Szerelemre, szeretetre vágyom, amit adni és kapni szeretnék.
Ágnes - társkereső Budapest - 61 éves nő
Ágnes, 61 éves
Társkereső Budapest, XVIII. ker.

Optimista, romantikus, őszinte, nyílt,segítőkész, barátságos nő vagyok. Állatot, természetet, utazást,zenét, könyveket, verseket stb. kedvelem. Nyitott vagyok mindenre, amiről még nem tudok, nem hallottam. Szinte minden érdekel. Politika is. Nyílt, türelmes, fiatalokat kedvelő, egészség centrikus ember voltam, vagyok. 3 éves korom óta mindig mozogtam, sportoltam. 2 és fél éve sportolás közben baleset ért. Még nem kezdtem újra a rendszeres mozgást. Színház, opera, balett is a kedvenceim közé tartozik. Tolerancia, szeretet, megbecsülés. Ezt a "keveset" boldogan, kiegyensúlyozottan szeretném leendő párommal leélni. Örömet,boldogságot adni - kapni!

Özvegy budapesti társkereső férfiak 50 felett

Károly - társkereső Budapest - 68 éves férfi
Károly, 68 éves
Társkereső Budapest, XVI. ker.

67 éves özvegy vagyok. Tartós szép emberi kapcsolatra keresek hozzám hasonló korú özvegy nőt. Nincsenek káros szenvedélyeim, szeretem a kultúrát (könyv, zene, sport), szeretek sétálni, beszélgetni, és módjával társaságba járni.
Gyuri - társkereső Budapest - 70 éves férfi
Gyuri, 70 éves
Társkereső Budapest, VII. ker.

Keresek 58-64éves korig csak budapesti hölgyet 155 cm és 165 cm közötti , vidám, szeretetre vágyó társat, minőségi életet szeretnék élni, vele, utazni belföldön, külföldön, a többit személyesen!, beszéljük meg.
Sándor - társkereső Budapest - 65 éves férfi
Sándor, 65 éves
Társkereső Budapest, XXIII. ker.

Őszinte,szókimondó,monogám,humoros és szeretetre éhes tulajdonságokkal rendelkezem. Természetesen hibáim is vannak,mint mindenkinek.Javasolnám a személyes ismerkedést a felesleges körök elkerülése végett. Hölgy ismeretségét keresem egy komoly kapcsolat reményében.
Péter - társkereső Budapest - 68 éves férfi
Péter, 68 éves
Társkereső Budapest, III. ker.

NEHÉZ EZT ÍGY MERT VAN AMI KIMARAD VAN AMI NEM ! NAGYON VÁLTOZATOS VOLT AZ ÉLETEM A VILÁG BEJÁRTAM ÉS EGYÉBB ÉRDEKES KUTATÁSI MUNKÁK : TIBETI ORVOSLÁS A SEJTKUTATÁS STB.

Elvált budapesti társkereső nők 50 felett

Ági - társkereső Budapest - 59 éves nő
Ági, 59 éves
Társkereső Budapest, XIV. ker.

Csak komoly, őszinte, kölcsönös bizalmon alapuló kapcsolat érdekel.
Ildikó - társkereső Budapest - 51 éves nő
Ildikó, 51 éves
Társkereső Budapest, X. ker.

Olyan hozzám hasonló korú (44- 58),független férfiak jelentkezését várom,akik szereteten és őszinteségen alapuló hosszútávú kapcsolatra vágynak. Nem tudok válaszolni ha nem vagy előfizető,mivel én sem vagyok az...
Erzsébet - társkereső Budapest - 68 éves nő
Erzsébet, 68 éves
Társkereső Budapest, XIII. ker.

Még aktívan dolgozó, egyedül élő, minden iránt érdeklődő molett hölgy vagyok.
Icus - társkereső Budapest - 60 éves nő
Icus, 60 éves
Társkereső Budapest, VII. ker.

Icus vagyok. Társat barátot keresek 55- 65 év között.Füst menteset.Szeretek táncolni ezért ez számomra fontos lenne,ha Te is szeretnéd a táncot! Kirándulás, szauna, olvasás, beszélgetés, tisztaság, főzés stb.

Elvált budapesti társkereső férfiak 50 felett

Pál - társkereső Budapest - 65 éves férfi
Pál, 65 éves
Társkereső Budapest, XIII. ker.

65-éves Pesti pasi keresi párját aki őt keresi.Ha elfogadsz úgy ahogy vagyok akkor megtaláltál.
Ferenc - társkereső Budapest - 79 éves férfi
Ferenc, 79 éves
Társkereső Budapest, XIV. ker.

Szeretek a természetben barangolni,rendszeresen járok úszni,tornázom, régebben versenyszerüen sportoltam(,athletika,sifutás).Sszeretek olvasni,múzeumba szinházba, rendezvényekre szivesen megyek.Tartós kapcsolathoz szeretnék jóérzésű hölgytársat találni.
Gyula - társkereső Budapest - 58 éves férfi
Gyula, 58 éves
Társkereső Budapest, I. ker.

Vidám, optimista és kísérletező vagyok. Szeretem a művészeteket és a természetet. Szívesen megyek Kirándulni, táncolni, színházba, vagy egy jó étterembe. Az alkotás okozza számomra az egyik legnagyobb örömet a gyermekeim után. De nagyon hiányzik mellőlem, akiért érdemes készülni, csinosan felöltözni, akit meg lehet nevettetni és babusgatni. A kapcsolatban nem a kor, vagy a végzettség számít, hanem a figyelem és a tisztelet. Majd megtapasztalod Te is.
György - társkereső Budapest - 56 éves férfi
György, 56 éves
Társkereső Budapest, XV. ker.

Szép napot hölgyem! Köszönöm hogy benéztél. Dolgozó fitt férfi vagyok,tartós, hosszú távú kapcsolatot keresek,remélem itt megtalálom.

Diplomás budapesti társkereső nők 50 felett

Katerina - társkereső Budapest - 57 éves nő
Katerina, 57 éves
Társkereső Budapest, XXI. ker.
Egyetemet végzett

A türelem! Ami a legtöbb embernek a gyengesége, az az én legnagyobb erősségem. Különösen nagy levegőt tudok venni, és ez már sokszor segített az életben. Ezzel valóban több szeretetet, békét és boldogságot hozok az emberek közé, mint bárki más! Éppen ezért nem szeretném az örömömet csak magamnak megtartani, hanem másokkal is megosztom. Mindig ott vagyok másoknak, hogy boldoggá tegyem őket, amikor leginkább szükségük van rá.Ideális társ:türelmes,kedves,udvarias,hűséges és tudjon igazán szeretni..
Eta - társkereső Budapest - 58 éves nő
Eta, 58 éves
Társkereső Budapest, XXII. ker.
Főiskolát végzett

Bármi jót és szépet kapunk az élettől, azt őrizni és táplálni kell.
Katalin - társkereső Budapest - 57 éves nő
Katalin, 57 éves
Társkereső Budapest, XVII. ker.
Főiskolát végzett

190cm körüli értelmes férfit keresek.Kaland nem érdekel.1 éve özvegyültem.A 2 lányom közel lakik hozzám,de már függetlenek.Óvónői tanítói diplomával tanítottam 1 évet,azóta a saját vállalkozásom a munkahelyem.
Lina - társkereső Budapest - 62 éves nő
Lina, 62 éves
Társkereső Budapest, XIV. ker.
Főiskolát végzett

Tiszta emberi értékekre épülő partnert keresek! Értelem ,és érzelem!

Diplomás budapesti társkereső férfiak 50 felett

József - társkereső Budapest - 68 éves férfi
József, 68 éves
Társkereső Budapest, X. ker.
Egyetemet végzett

Egyedül élek de nem unatkozom. Mindíg van dolgom a 10 kis cicámmal. Nagyon szeretem őket. Állatbarát vagyok és 22 éve cicamentő. Segítek a bajba jutott állatkákon. Olyan társat, szabadidő és levelező- partnert keresek, aki legalább így szereti az állatokat!.....ja és a zenét.....meg egyéb más művészetet,.....az életem nagyon fontos részei!
Péter - társkereső Budapest - 61 éves férfi
Péter, 61 éves
Társkereső Budapest, XV. ker.
Főiskolát végzett

Szia, Péter vagyok, most nem tudtam egyéni bemutatkozást írni. Ha többet szeretnél tudni rólam, írj vagy jelölj kedvencnek és ismerjük meg egymást.
Péter - társkereső Budapest - 57 éves férfi
Péter, 57 éves
Társkereső Budapest, XIV. ker.
Főiskolát végzett

Most hirtelen semmi olyat nem tudok írni amit fontosnak vélek, de ha ismerkedünk és kérdezel, mindent megtudunk egymásról!
János - társkereső Budapest - 76 éves férfi
János, 76 éves
Társkereső Budapest, XIII. ker.
Főiskolát végzett

keress a null hat harminc háromszáz egy huszonkettő hatvanhárom Nyilasjegyü határozott,gyakorlatias,művészeteket kedvelő vagyok

Legújabb budapesti női társkeresők 50 felett

Adrienne - társkereső Budapest - 67 éves nő
Adrienne, 67 éves
Társkereső Budapest, XI. ker.
547 napja tag

Budapesten élek, nyugdíjas özvegy hölgy vagyok.Komoly megbízható társat keresek.A hátralévő éveimet szeretetben békességben szeretném leélni, kölcsönös megbecsülés jegyében
Ágnes - társkereső Budapest - 60 éves nő
Ágnes, 60 éves
Társkereső Budapest, XI. ker.
731 napja tag

Élni, és élni hagyni. Ezt szeretném. Nem költöznék össze senkivel, most ezt gondolom. Szívesen töltenék együtt szabadidőt a társammal, ha már megtalálom. Mozi színház, kirándulás, utazás, akár hétvégén is. Csendes beszélgetések.Ülni, és TV-t nézni. Jókat főzni, együtt enni. Miért nem költöznék össze? Ebben az életszakaszban már felnőtt gyerekek, unokák, és kialakított életrendje, szokásai vannak mindenkinek. nehéz már beilleszkedni egy összeszokott családba, hiszen az ember hozza magával a saját családját is. Külön élek a férjemtől, nem vagyunk még elválva, de nem tartjuk a kapcsolatot egyáltalán. Ápolónő vagyok, elég sokat dolgozom. Szeretem a munkámat, hivatásként élem meg. Ez számomra olyan, mint a kínai mondás: "Keresd meg mit szeretsz csinálni, és soha nem fogsz dolgozni"Amire szükségem van, megteremtem. Tudok szűkölködni, és bővölködni. A pénz nem elsődleges számomra. Talán a legjellemzőbbek itt vannak.
Emma - társkereső Budapest - 67 éves nő
Emma, 67 éves
Társkereső Budapest, XI. ker.
1305 napja tag

Szívesen találkoznék olyan férfival, aki szintén keres még partnert, nem adta fel, hogy meg is találja. Hátha megtaláljuk egymást.
Gyöngyi - társkereső Budapest - 64 éves nő
Gyöngyi, 64 éves
Társkereső Budapest, IV. ker.
5 napja tag

Tartalmasabb életet szeretnék. A gyermekeim felnőttek, az unokám is kamasz már! Szeretek olvasni, filmezni, utazni. Egyedül kicsit unalmas.

Legújabb budapesti férfi társkeresők 50 felett

János - társkereső Budapest - 57 éves férfi
János, 57 éves
Társkereső Budapest, XI. ker.
1252 napja tag

Szia! János vagyok Budapestről! Egyedül élek társat szerelmet keresek erre az életre! Kérlek írj nekem, cseréljünk képeket, ismerkedjünk! e-mail címem: *moderálva* Keresem a társam, szerelmem, párom, a mindenem, Örökre.! Kérlek Küldj képeket magadról gyönyörű vagy.! Nagyon tetszel nekem! Szeretnélek megismerni.!
László - társkereső Budapest - 62 éves férfi
László, 62 éves
Társkereső Budapest, XI. ker.
1436 napja tag

All you need is love Aktív, sport- és természetbarát, önálló, stabil és tanult férfi vagyok. Szeretek olvasni, több nyelven beszélek, tájékozott értelmiségi vállalkozó vagyok. Nyíltnak, érdeklődőnek, majdnem vagánynak és férfiasnak tartom magam. Szeretek Társ lenni, adok a megjelenésemre. Szeretem, ha a nők is társak, egy közös cél elérésére szövetkezünk. Mégha ez bármely apróság is, ha ez közös örömet jelent. Lazán levezetek néhány száz kilométert, ha kedvünk támad kimozdulni. Vagy sokkal inkább maradjunk otthon, töltsünk le egy jó filmet, és bújjunk össze a TV előtt. Az egyszerű dolgokat szeretem: egy jó tea, séta a parton, egy jó beszélgetés, sport, játék a családdal. A szabadságomat a Balatonparton, az Adrián vagy a siterepen szeretem tölteni. Sokat mozogni, olvasni, beszélgetni, jókat aludni egy otthonos szobában. Ettél ötven fillérért fagyit? Hány évesen avattak fel úttörőnek? Ha te is a boldogságot keresed, jelentkezz!
Attila - társkereső Budapest - 66 éves férfi
Attila, 66 éves
Társkereső Budapest, XI. ker.
1506 napja tag

Személyes bemutatkozást!!..(feleslegesnek tartom,nem az számít mit írsz ide, milyen ember vagy valójában.Az esetek túlnyomó többségében,lelkemet öröm tölti el, hogy rövid levélváltásnál hamar kiderül,ki alkalmas itt ezen az oldalon komoly kapcsolat teremtésre.Aki szeretne velem kapcsolatot teremteni megtalálja ennek módját!!!!
Zoltán - társkereső Budapest - 51 éves férfi
Zoltán, 51 éves
Társkereső Budapest, XXI. ker.
24 órája tag

Kedves, udvarias , szeretetre vágyó romantikus alkat vagyok, kedvelem az állatokat, és a természetet, a humor sem áll tőlem távol, szeretem a meghitt beszélgetéseket , sétát,

Keresztény budapesti társkereső nők 50 felett

Mária - társkereső Budapest - 72 éves nő
Mária, 72 éves
Társkereső Budapest, XVI. ker.
római katolikus vallású (alkalmanként)

12 éve özvegy vagyok.Bpesten egy kertvárosi kerületben egy ikerházban /kicsi / élek. Még heti 2 napot dolgozom.Vannak unokáim,akik nagyon fontosak számomra,de egy megértő magára és környezetére is adó lehetőleg nem dohányzó férfi társasága is fontos lenne. Nem összeköltözös kapcsolatot keresek.Nem kell szponzorálni,de én sem szponzorálnék senkit. Igényem van néha kultúrális események látogatására is.Ha késztetés van rá,minden megoldható.Sajnos nincs előfizetésem,de a *moderálva*
Andrea - társkereső Budapest - 65 éves nő
Andrea, 65 éves
Társkereső Budapest, XX. ker.
hívő római katolikus

Családszerető, őszinte, hűséges társ vagyok... a többit majd személyesen :-)
Évi - társkereső Budapest - 62 éves nő
Évi, 62 éves
Társkereső Budapest, XIV. ker.
hívő római katolikus (nem gyakorlom)

SZERETNÉK EGY TÁRSAT, NEM Jóegyedül HOBIM:KIRÁNDULÁS,VÁROS NÉZÉS,KIÁLIRÁS,SZINHÁZ,MOZI,STRAND SZABAD IDÖMBE:OKCASÁS,KERESZREJTVÉNY, UENE HALLGATÁS,Főzés Okyan partnert keresek:megbizható,bujos,odaadó,szeresen,.Ne igyioüüülegyen részeg
Tünde - társkereső Budapest - 50 éves nő
Tünde, 50 éves
Társkereső Budapest, IX. ker.
római katolikus vallású (nem gyakorlom)

47 éves életvidám nö vagyok komoly kapcsolatot keresek

Keresztény budapesti társkereső férfiak 50 felett

Ferenc - társkereső Budapest - 62 éves férfi
Ferenc, 62 éves
Társkereső Budapest, III. ker.
római katolikus vallású (nem gyakorlom)

Szelíd Oroszlán vagyok,míg nem Bántanak ,de Szerintem ezzel,Mindenki így van ! Szeretnék Szeretni,és Szeretve Lenni ? Nem ,,,Minden áron ! köszönöm a Látógatást ,Kedves ,,,Hölgyeim !!! aki,mer,az nyer,,,,oda,vissza !!!!
József - társkereső Budapest - 72 éves férfi
József, 72 éves
Társkereső Budapest, XIV. ker.
hite: római katolikus (hiszem, de nem gyakorlom)

Kedves , barátságos , életvidám özvegy úr keresi párját.
Józsi - társkereső Budapest - 51 éves férfi
Józsi, 51 éves
Társkereső Budapest, XXI. ker.
római katolikus vallású

ismerkedni vagyok itt keresem oldalbordámat páromat
Gábor - társkereső Budapest - 62 éves férfi
Gábor, 62 éves
Társkereső Budapest, XIX. ker.
hite: római katolikus (rendszeresen gyakorlom)

A szerelmet keresem.. mit ér az élet e nélkül? Egyszerűen élni... tiszta lelkiismerettel.... örülni minden új napnak..... megbecsülni ami adatott... nem vágyni többre..... utazni, sportolni, odafigyelni.... beszélgetni. borozgatni... szenvedélyesen szeretkezni..... és csak lazán humorral fűszerezve..és nem ragaszkodva túlzottan a saját magunk kötött, megváltoztathatatlan elképzeléseihez..
Néhány társkereső bemutatkozása
 • Gyuri (70), Budapest
  mindig van remény
  Keresek 58-64éves korig csak budapesti hölgyet 155 cm és 165 cm közötti , vidám, szeretetre vágyó társat, minőségi életet szeretnék élni, vele, utazni belföldön, külföldön, a többit személyesen!, beszéljük meg.
 • Andrea (54), Budapest
  Mindenkinek szüksége van szeretetre , ölelésre, megértésre.
  Budapesten, egyedül élő, özvegy nő vagyok. Gyerekeim nincsenek. Az magánegészségügyben dolgozom. A munkám tölti ki legtöbbször minden napjaimat. Szeretek zenét hallgatni, olvasni, TV-t nézni, szórakozni a barátokkal. Sokat tudok kérdezni, de hallgatni is.
 • Gyula (57), Budapest
  Még mindig az igazit keresem ....
  Azzal a szándékkal regisztráltam, hogy soha többé ne kelljen... Nem dohányzó, diplomás, budapesti 43-46 körüli, fiatalos hölgyet keresek. A személyes kapcsolatfelvétel híve vagyok ... rövid levélváltás után. Mindenkinek sikeres párkeresést/pártalálást kívánok! Ui: már nem hordok szakállt!
 • Sándor (65), Budapest
  Reménykedem...
  Szeretni tudó és szerethető őszinte, tisztességes, egyenes ember vagyok a magam hibáival és gyarlóságaival. Kedves, intelligens 58-65 év közötti társat keresek. (Budapestit vagy Pest megyeit)
 • Adrienne (67), Budapest
  Szeretve szeretnék szeretni
  Budapesten élek, nyugdíjas özvegy hölgy vagyok.Komoly megbízható társat keresek.A hátralévő éveimet szeretetben békességben szeretném leélni, kölcsönös megbecsülés jegyében
Társkeresés Budapesten

Budapest

Budapest nemcsak az ország fővárosa, hanem legnagyobb és legnépesebb területe is egyben. A világon a negyedik legszebb városként tartják számon. Talán mondhatjuk, hogy az országban a budapesti társkeresők járnak a legjobban, hiszen a rengeteg ember közül biztosan ki tudnak választani legalább egy nekik megfelelőt. Budapest képviseli az ország kulturális, gazdasági, politikai, kereskedelmi, ipari és közlekedési központját. Története egészen a keltákig nyúlik vissza, a város eredetileg kelta település volt.

Látnivalók

Hősök tere

A XIV. kerületben található Budapest legtágasabb és legnagyobb hatású szabad tere, nevét az 1932-es évek óta őrzi. Ekkor még a teret nem szobrok, hanem virágágyások díszítették. Ha nagyon le szeretnénk egyszerűsíteni, a név a Millenniumi emlékművet jelöli. Az Andrássy úttal együtt a Világörökség része. 1937-ben kövezték le az Eucharisztikus világkongresszus miatt. A második világháború alatt az emlékmű bombatalálatot kapott, II. Lipót és Mária Terézia szobra megrongálódott. A tér mindig bővelkedik látogatókban, Budapestre érkező társkeresőknek kihagyhatatlan látnivaló.

Budavári Palota

A volt királyi palota ma már Budapest egyik legfőbb kulturális és turisztikai központja. Építése 1300-as évek közepétől egészen az 1400-as évek végéig tartott, ami azt jelenti, hogy még Mátyás király idején is bővítették és díszítették a magyar uralkodók lakhelyét. A palota épülete szecessziós elemekkel díszített. A Krisztinavárosi-szárnyban 1985-től található meg az Országos Széchenyi Könyvtár, valamint a palota belsejében bújik meg a Magyar Nemzeti Galéria is és a Budapesti Történeti Múzeum szintén. 1987 óta része a Budapest világörökségi helyszíneinek.

Halászbástya

A budai várnál található a Halászbástya, amely Budapest egyik legismertebb műemléke. Az elnevezést valószínűleg a halászok céhe által őrzött szakaszról kapta, azonban valószínűbb, hogy inkább az alatta elterülő városrészről, a Halászvárosról kaphatta. A halászok árujukat a Mátyás-templom melletti halpiacra vitték, de a halászok céhe, nemcsak a halak árusításával foglalkozott, szükség esetén tagjai vitézként védték a bástyát az ellenség elől.

Országház

Az Országház, más néven Parlament Budapest legismertebb középülete, a Magyar Országgyűlések székhelye. A Duna partján fekvő épület Dunára néző oldalának felújítása 21 évi munka után 2009 szeptemberében ért véget. Az Országház építésének egyik fő feltétele volt, hogy kizárólag hazai építőanyagokat használjanak fel. Az európai kontinensen belül is egy kiemelkedő alkotás mind külső, mind belső hatásaiban. Az Országház éppen úgy hazánk fővárosát büszkén bemutató épületté vált, mint Sir Charles Barry londoni parlamentje a brit fővárosnak.

Margit-sziget

A Margit-sziget Budapest területén a Duna egyik szigete. Az egész sziget tulajdonképpen egy hatalmas park, ahova semmiféle gépjárműnek nincs bejárási engedélye. Voltaképpen a fővárosiak óriás parkja 2,8 km hosszúságával. Körbe végig futópálya van a sport szerelmeseinek, és ha az idő engedi el is lepik a sportolni vágyók és a pihenni kívánók egyaránt. A gyorsabb körbejárás érdekében bringóhintó néven bérelhetünk golf kocsihoz hasonló pedál vagy lábhajtású eszközöket. Családosoknak, társkeresőknek, baráti társaságoknak vagy akár társkeresőknek gyermekkel, tökéletes hely egy kis kimozdulásra, feltöltődésre. A 13. században Nyulak szigete, Urak szigete, Budai-sziget vagy Boldogasszony szigete neveken volt ismert. Ezt az elnevezést Árpád-házi Szent-Margitról, IV. Béla lányáról kapta.

Programok

Magyar Állami Operaház

Magyarország egyetlen nagy létszámú társulattal rendelkező operákra és balettekre szakosodott színháza. Az építése 1875-ben kezdődött és kilenc évig tartott. Akkor még Magyar Királyi Operaház néven indult, ünnepélyes megnyitására pedig 1884. szeptember 27-én került sor Ferenc József császár részvételével. A díszelőadáson az érdeklődők a Bánk bán első felvonását, Hunyadi László nyitányát és Lohengrin első felvonását adták elő Erkel Ferenc vezényletével. Az első világháború következtében az óriási veszteségek miatt, az Operaház egy évre be is zárt, a két világháború között viszont ismét virágzásnak indult. A második világháborúban is szerzett kisebb sérüléseket, de viszonylag hamar sikerült megnyitni kapuit, méghozzá 1945 márciusában. Az újságok és az emberik is csak a dal és zene díszes csarnokaként említik.

Széchenyi Gyógyfürdő

Nemcsak Budapest, hanem Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, amire méltán büszkék lehetünk. A termálvízzel ellátott fürdőt, mely a Városligetben található 1913.június 16-án nyitotta meg kapuit. Az 50 feletti társkeresők számára a lehető legjobb dolog, ami történhetett, hiszen ismerkedni is tudnak és regenerálódni is egyben, hiszen a fürdőben különböző gyógykezelések vehetők igénybe, és nappali kórház is működik. Maga a komplexum egyébként 3 kültéri és 15 beltéri medencével rendelkezett, de a folyamatos fejlesztéseknek hála ma már 21 medence közül választhatnak a vendégek. Ha gyermekkel jönnénk az sem probléma, hiszen az élménymedencében sodrófolyosó, víz alatti pezsegtetés, nyakzuhany és az ülőpadokba rejtett, hátat masszírozó vízsugár működik. A gyógyvíz ellátást a Szent István kút biztosítja.

Budapest, XI. kerület
Budapest, XI. kerület

Keress Te is társat!

Nemed:
Keresztneved:
Lakóhelyed:
Születési éved:
E-mail címed:
Jelszavad:
Valódi, komoly
társkeresőkkel
Minden adatlapot és fényképet
ellenőrzünk, így biztosítva, hogy
csak komoly szándékú, valódi
társkeresőkkel találkozz
az oldalon, és ne láss sértő, ízléstelen tartalmat.