Újszerelem blog - hírek, tanácsok
a társkeresés világából

Budapesti társkeresők 50 felett

Gyerekes budapesti társkereső nők 50 felett

Katalin - társkereső Budapest - 55 éves nő
Katalin, 55 éves
Társkereső Budapest, XVII. ker.

Őszinte szókimondó optimista vidám természetű nő vagyok !!
Ildikó - társkereső Budapest - 61 éves nő
Ildikó, 61 éves
Társkereső Budapest, III. ker.

Kereslek!! Tudom, hogy Te is keresel. Megtalállak? Megtalálsz? Átlagos vagy sportos testalkatú,175 centinél magasabb partnert keresek, aki elengedte a múltbéli csalódásait és nyitott egy "új szerelemre." Ha szimpatikus a fényképem, úgyis azon leszel, hogy megismerj milyen tulajdonságokkal, értékekkel rendelkezem. Írhatnék én itt szépeket magamról,mert megtehetném, mégsem teszem. Üdvözöllek és köszönöm hogy elolvastad a soraimat.
Barbi - társkereső Budapest - 56 éves nő
Barbi, 56 éves
Társkereső Budapest, XIX. ker.

Üdvözlök mindenkit! Egy öszinte vidám nő vagyok aki keresi hasonló párját. Özvegy vagyok ez álltal elég sok a magány az életemben aminek vegett szeretnek vetni.
Zsuzsa - társkereső Budapest - 69 éves nő
Zsuzsa, 69 éves
Társkereső Budapest, XXII. ker.

Átlagos külsejű, koromnál fiatalabb kinézetű és mentalítású, liberális gondolkodású nő vagyok, egészségügyi gondokkal még nem küzdök. Mozgékony, a világra nyitott, utazni, kirándulni szerető társat keresek.Káros szenvedélyem nincs, körülményeim rendezettek. Budai külső kerületben, kertes házban élek, tehát ettől se idegenkedjen.

Gyerekes budapesti társkereső férfiak 50 felett

Gyula - társkereső Budapest - 58 éves férfi
Gyula, 58 éves
Társkereső Budapest, I. ker.

Vidám, optimista és kísérletező vagyok. Szeretem a művészeteket és a természetet. Szívesen megyek Kirándulni, táncolni, színházba, vagy egy jó étterembe. Az alkotás okozza számomra az egyik legnagyobb örömet a gyermekeim után. De nagyon hiányzik mellőlem, akiért érdemes készülni, csinosan felöltözni, akit meg lehet nevettetni és babusgatni. A kapcsolatban nem a kor, vagy a végzettség számít, hanem a figyelem és a tisztelet. Majd megtapasztalod Te is.
Lajos - társkereső Budapest - 63 éves férfi
Lajos, 63 éves
Társkereső Budapest, XVI. ker.

Ide lehetne bármit írni, de nem az a lényeg, hogy én milyenek látom magam, hanem az, hogy majd Te milyenek fogsz látni! Azért nem hátrány, ha ismerjük önmagunkat!:-
Gábor - társkereső Budapest - 62 éves férfi
Gábor, 62 éves
Társkereső Budapest, XIX. ker.

A szerelmet keresem.. mit ér az élet e nélkül? Egyszerűen élni... tiszta lelkiismerettel.... örülni minden új napnak..... megbecsülni ami adatott... nem vágyni többre..... utazni, sportolni, odafigyelni.... beszélgetni. borozgatni... szenvedélyesen szeretkezni..... és csak lazán humorral fűszerezve..és nem ragaszkodva túlzottan a saját magunk kötött, megváltoztathatatlan elképzeléseihez..
Tibor - társkereső Budapest - 60 éves férfi
Tibor, 60 éves
Társkereső Budapest, XVII. ker.

Tibor vagyok, 60 éves, 17. kerületi lakos. Nem dohányzom, sportolok, független vagyok. Szeretnék ismerkedni, korban hozzámillő, szintén nem dohányzó, független, 17.kerületi, illetve vonzáskörzetében élő hölgyekkel.

Özvegy budapesti társkereső nők 50 felett

Marika - társkereső Budapest - 58 éves nő
Marika, 58 éves
Társkereső Budapest, X. ker.

Egyszerű életet élö nő vagyok,2 felnött gyermekem van akik már külön élnek.Komoly kapcsolatot keresek ,egy kedves -öszinte -toleráns és nyugodt ember személyében.(Ez rám is vonatkozik) Szeretném ha rám találnál .Ha úgy érzed te vagy, írj bátran.
Mária - társkereső Budapest - 72 éves nő
Mária, 72 éves
Társkereső Budapest, XVI. ker.

12 éve özvegy vagyok.Bpesten egy kertvárosi kerületben egy ikerházban /kicsi / élek. Még heti 2 napot dolgozom.Vannak unokáim,akik nagyon fontosak számomra,de egy megértő magára és környezetére is adó lehetőleg nem dohányzó férfi társasága is fontos lenne. Nem összeköltözös kapcsolatot keresek.Nem kell szponzorálni,de én sem szponzorálnék senkit. Igényem van néha kultúrális események látogatására is.Ha késztetés van rá,minden megoldható.Sajnos nincs előfizetésem,de a *moderálva*
Marianna - társkereső Budapest - 70 éves nő
Marianna, 70 éves
Társkereső Budapest, XVIII. ker.

Ha az életben boldog akarsz lenni, tanulj meg egy embert hibával szeretni , mert ha olyat keresel akiben hiba nincs más világban keresd, mert a földön nincs. Minden embernek el kell fogadni a társa előéletét is. Őszinte becsületes egymásra mindig számítható kapcsolatot tudok csak elképzelni. Köszönöm!!!!
Anikó - társkereső Budapest - 59 éves nő
Anikó, 59 éves
Társkereső Budapest, XIII. ker.

Kedves, vidám, barátságos, mosolygós, romantikus, segítőkész masszőr hölgy vagyok. Imádom a munkámat, nagyon szeretek masszírozni, ill.szinte bármilyen testi-lelki probléma esetén tudok segíteni. Nagyon szeretek még mindíg tanulni, olvasni, kirándulni, úszni, moziba, színházba, előadásokra járni, kényeztetni. Hasonló tulajdonságú, személyiségű, kényeztetni, szeretni tudó párom, szerelmem keresem :)

Özvegy budapesti társkereső férfiak 50 felett

Károly - társkereső Budapest - 72 éves férfi
Károly, 72 éves
Társkereső Budapest, VI. ker.

Ujpesten lakom egyedül családi házban szeretek táncolni kirándulni még aktivan dolgozom vidám természetü vagyok,anyagi függöségem nincs,komoly kapcsolatot keresek.
Laci - társkereső Budapest - 68 éves férfi
Laci, 68 éves
Társkereső Budapest, IV. ker.

sajnos elhunyt a párom én nem szeretek egyedül élni keresnék egy kultúrált 55 - 60 év közötti karcsú hölgyet akivel szerető őszinte kapcsolatban tudnánk élni
Jonas - társkereső Budapest - 59 éves férfi
Jonas, 59 éves
Társkereső Budapest, II. ker.

Új vagyok a térségben. Komoly kapcsolat keres. Pozitív vagyok, hogy működni fog.
Károly - társkereső Budapest - 68 éves férfi
Károly, 68 éves
Társkereső Budapest, XVI. ker.

67 éves özvegy vagyok. Tartós szép emberi kapcsolatra keresek hozzám hasonló korú özvegy nőt. Nincsenek káros szenvedélyeim, szeretem a kultúrát (könyv, zene, sport), szeretek sétálni, beszélgetni, és módjával társaságba járni.

Elvált budapesti társkereső nők 50 felett

Ildikó - társkereső Budapest - 51 éves nő
Ildikó, 51 éves
Társkereső Budapest, X. ker.

Olyan hozzám hasonló korú (44- 58),független férfiak jelentkezését várom,akik szereteten és őszinteségen alapuló hosszútávú kapcsolatra vágynak. Nem tudok válaszolni ha nem vagy előfizető,mivel én sem vagyok az...
Tünde - társkereső Budapest - 50 éves nő
Tünde, 50 éves
Társkereső Budapest, XIV. ker.

Imádok élni,imádok önfeledten szívből kacagni. Szaladni mezítláb a réten,holdfényben átúszni a folyót,erdőben hallgatni a madárdalt és lógatni a lábam a hegy tetejéről.Ha ezekben szívesen velem tartanál akkor Te vagy az én emberem. Nem zavar,ha nincs kacslábon forgó palotád és drága autód,de jó ha hozzám hasonlóan kitartó és szorgalmas vagy.
Kati - társkereső Budapest - 56 éves nő
Kati, 56 éves
Társkereső Budapest, XIV. ker.

5 éve elváltam,szőke hajú,átlagos testalkatú vidám természetű hölgy vagyok.Szeretek kirándulni,utazni,táncolni ,színházba,koncertekre járni.Komoly kapcsolatot keresek,aki a párom lehetne ezekben a tevékenységekben.
Ari - társkereső Budapest - 63 éves nő
Ari, 63 éves
Társkereső Budapest, XVIII. ker.

Alapvetöen kedves, vidám mosólygos egyéniség vagyok....

Elvált budapesti társkereső férfiak 50 felett

István - társkereső Budapest - 61 éves férfi
István, 61 éves
Társkereső Budapest, VII. ker.

E gyszerü hétköznapi emper.Rendes mebizhato partnert keres Akivel élhetnék boldogan.Szabadidöt eltölthetném.
Zsolt - társkereső Budapest - 54 éves férfi
Zsolt, 54 éves
Társkereső Budapest, IX. ker.

Reménykedve keresem azt a kortalan hölgyet, ki betöltené az életemben keletkezett völgyet, kivel kézen fogva, bátran kiállhatnák a fénybe, s a rég dédelgetett álmot kimondhatnám végre, szeretek és szeretnek, én mindent megtettem érte.
Ferenc - társkereső Budapest - 62 éves férfi
Ferenc, 62 éves
Társkereső Budapest, III. ker.

Szelíd Oroszlán vagyok,míg nem Bántanak ,de Szerintem ezzel,Mindenki így van ! Szeretnék Szeretni,és Szeretve Lenni ? Nem ,,,Minden áron ! köszönöm a Látógatást ,Kedves ,,,Hölgyeim !!! aki,mer,az nyer,,,,oda,vissza !!!!
Péter - társkereső Budapest - 57 éves férfi
Péter, 57 éves
Társkereső Budapest, XIV. ker.

Most hirtelen semmi olyat nem tudok írni amit fontosnak vélek, de ha ismerkedünk és kérdezel, mindent megtudunk egymásról!

Diplomás budapesti társkereső nők 50 felett

Böbe - társkereső Budapest - 56 éves nő
Böbe, 56 éves
Társkereső Budapest, X. ker.
Főiskolai diplomás (Egészségügy )

Megbizható ,jokedelyu nő vagyok. ..normális kapcsolatot keresek.
Emma - társkereső Budapest - 67 éves nő
Emma, 67 éves
Társkereső Budapest, XI. ker.
Egyetemet végzett

Szívesen találkoznék olyan férfival, aki szintén keres még partnert, nem adta fel, hogy meg is találja. Hátha megtaláljuk egymást.
Ani - társkereső Budapest - 54 éves nő
Ani, 54 éves
Társkereső Budapest, XIII. ker.
Főiskolát végzett

Ismerj meg ! Sok firkálás helyett inkább találka!:)
Judit - társkereső Budapest - 61 éves nő
Judit, 61 éves
Társkereső Budapest, V. ker.
Főiskolát végzett

Szép az élet egyedül is de párosan az igazi ! Várom azon szenvedélyes , jóképű . aktív , élet vidám férfiak jelentkezését akik ezzel egyetértenek és keresnek egy vidám , okos ,nagyon kedves dagikát ...

Diplomás budapesti társkereső férfiak 50 felett

László - társkereső Budapest - 62 éves férfi
László, 62 éves
Társkereső Budapest, XI. ker.
Egyetemet végzett

All you need is love Aktív, sport- és természetbarát, önálló, stabil és tanult férfi vagyok. Szeretek olvasni, több nyelven beszélek, tájékozott értelmiségi vállalkozó vagyok. Nyíltnak, érdeklődőnek, majdnem vagánynak és férfiasnak tartom magam. Szeretek Társ lenni, adok a megjelenésemre. Szeretem, ha a nők is társak, egy közös cél elérésére szövetkezünk. Mégha ez bármely apróság is, ha ez közös örömet jelent. Lazán levezetek néhány száz kilométert, ha kedvünk támad kimozdulni. Vagy sokkal inkább maradjunk otthon, töltsünk le egy jó filmet, és bújjunk össze a TV előtt. Az egyszerű dolgokat szeretem: egy jó tea, séta a parton, egy jó beszélgetés, sport, játék a családdal. A szabadságomat a Balatonparton, az Adrián vagy a siterepen szeretem tölteni. Sokat mozogni, olvasni, beszélgetni, jókat aludni egy otthonos szobában. Ettél ötven fillérért fagyit? Hány évesen avattak fel úttörőnek? Ha te is a boldogságot keresed, jelentkezz!
János - társkereső Budapest - 76 éves férfi
János, 76 éves
Társkereső Budapest, XIII. ker.
Főiskolát végzett

keress a null hat harminc háromszáz egy huszonkettő hatvanhárom Nyilasjegyü határozott,gyakorlatias,művészeteket kedvelő vagyok
Péter - társkereső Budapest - 68 éves férfi
Péter, 68 éves
Társkereső Budapest, III. ker.
Egyetemet végzett

NEHÉZ EZT ÍGY MERT VAN AMI KIMARAD VAN AMI NEM ! NAGYON VÁLTOZATOS VOLT AZ ÉLETEM A VILÁG BEJÁRTAM ÉS EGYÉBB ÉRDEKES KUTATÁSI MUNKÁK : TIBETI ORVOSLÁS A SEJTKUTATÁS STB.
András - társkereső Budapest - 60 éves férfi
András, 60 éves
Társkereső Budapest, XIX. ker.
Főiskolát végzett

A régi énemből megmaradt a természet, a nap, a víz, az egészségtudatos mozgás, a hardrock szeretete. Csökkent a vagányság, a kivagyiság, a belemenőség, az erő, az „ide nekem az oroszlánt is!” mentalitás. Sokkal fontosabb lett viszont a csend, a nyugalom, a lelki béke, a biztonság, a bizalom, a megbízhatóság, az őszinteség, a meghittség, a gyengédség, a szeretet, a hit, és a spiritualitás. (Teljesen mimóza azért nem lettem.) Nagyon vágyom az őszinte, tiszta szeretetre! Világnézetem, és erkölcsi értékrendem is hagyományos alapokon nyugvó. Nem szeretem a kérkedő „másságot”. Hasonló értékrendű, ill. értékekre vágyó TÁRSAT keresek. Akivel csakúgy „semmittéve” összebújva is jó együtt lenni, de akivel aktív, akár az extremitásig fajuló dolgokba is bele lehet menni. Akinek jó megfogni a kezét. Akit jó átölelni. Akivel együtt rezgünk. S persze fontos a külső is: a kellemes, vonzó megjelenés, a kedves, mosolygós arc, a nőiesen inkább erős (de nem kövér!) alkat. Mivel aktívan nem keresgélek, ezért nincs előfizetésem, így viszont csak e-mail címre tudok válaszolni.

Legújabb budapesti női társkeresők 50 felett

Edit - társkereső Budapest - 50 éves nő
Edit, 50 éves
Társkereső Budapest, XXI. ker.
77 napja tag

Vörös hajú,zöldszemű,molett vagyok. Pesten élek...
Eszter - társkereső Budapest - 61 éves nő
Eszter, 61 éves
Társkereső Budapest, XXI. ker.
550 napja tag

Szeretnék ismerkedni, társam keresem. Szeretek kirándulni, beszélgetni stb...
Katerina - társkereső Budapest - 57 éves nő
Katerina, 57 éves
Társkereső Budapest, XXI. ker.
673 napja tag

A türelem! Ami a legtöbb embernek a gyengesége, az az én legnagyobb erősségem. Különösen nagy levegőt tudok venni, és ez már sokszor segített az életben. Ezzel valóban több szeretetet, békét és boldogságot hozok az emberek közé, mint bárki más! Éppen ezért nem szeretném az örömömet csak magamnak megtartani, hanem másokkal is megosztom. Mindig ott vagyok másoknak, hogy boldoggá tegyem őket, amikor leginkább szükségük van rá.Ideális társ:türelmes,kedves,udvarias,hűséges és tudjon igazán szeretni..
anna - társkereső Budapest - 60 éves nő
anna, 60 éves
Társkereső Budapest, XXI. ker.
1487 napja tag

Akinek fontos a test, és a lélek összhangja, a családjával együtt! Aki felvállal és elfogad! És nem akar megváltoztatni, vagy a maga képére formálni! Ha így is jó vagyok, várom jelentkezésed! Annyit várok, amennyit adni tudok! És ez nem kevés! Ismerem erényeimet, és hibáimat!

Legújabb budapesti férfi társkeresők 50 felett

Zoltán - társkereső Budapest - 51 éves férfi
Zoltán, 51 éves
Társkereső Budapest, XXI. ker.
23 órája tag

Kedves, udvarias , szeretetre vágyó romantikus alkat vagyok, kedvelem az állatokat, és a természetet, a humor sem áll tőlem távol, szeretem a meghitt beszélgetéseket , sétát,
Józsi - társkereső Budapest - 51 éves férfi
Józsi, 51 éves
Társkereső Budapest, XXI. ker.
52 napja tag

ismerkedni vagyok itt keresem oldalbordámat páromat
Gábor - társkereső Budapest - 61 éves férfi
Gábor, 61 éves
Társkereső Budapest, XXI. ker.
310 napja tag

Egyedülálló férfi vagyok, keresem a hozzám illő nem duci alkatú hölgyet.
Béla - társkereső Budapest - 71 éves férfi
Béla, 71 éves
Társkereső Budapest, XXI. ker.
1506 napja tag

Fiatalos utazást kedvelö de nyitotvagyok sokmindenre. Személyes találkozás hive vagyok mert ott dől el , hogy szimpatikus vagyunk egymásnak.

Keresztény budapesti társkereső nők 50 felett

Adrienne - társkereső Budapest - 67 éves nő
Adrienne, 67 éves
Társkereső Budapest, XI. ker.
római katolikus vallású

Budapesten élek, nyugdíjas özvegy hölgy vagyok.Komoly megbízható társat keresek.A hátralévő éveimet szeretetben békességben szeretném leélni, kölcsönös megbecsülés jegyében
Anna - társkereső Budapest - 58 éves nő
Anna, 58 éves
Társkereső Budapest, IV. ker.
római katolikus vallású (alkalmanként)

részletek, kavicsok, határok, színek, félelmek, elfogadások, játékszabályok, támaszpontok, három pont...
Erika - társkereső Budapest - 57 éves nő
Erika, 57 éves
Társkereső Budapest, XIV. ker.
vallása: római katolikus (nem gyakorlom)

Kos csillagjegyűként eléggé vehemens és határozott vagyok, de szeretem a szépet és a romantikát. Sokkal jobban érdekelnek a férfias témák mint a nőiesek.
Ági - társkereső Budapest - 75 éves nő
Ági, 75 éves
Társkereső Budapest, XVII. ker.
református vallású (hiszem, de nem gyakorlom)

Ági vagyok, nagyon magányos. Szívesen ismerkednék, közös időtöltés gyanánt. Szeretek főzni, beszélgetni, kirándulni.

Keresztény budapesti társkereső férfiak 50 felett

József - társkereső Budapest - 72 éves férfi
József, 72 éves
Társkereső Budapest, XIV. ker.
hite: római katolikus (hiszem, de nem gyakorlom)

Kedves , barátságos , életvidám özvegy úr keresi párját.
József - társkereső Budapest - 52 éves férfi
József, 52 éves
Társkereső Budapest, IV. ker.
római katolikus vallású (a magam módján gyakorlom)

Szabadidőmben sportolok, zenét hallgatok, kirándulok, olvasok, színházba, koncertre járok. Hasonló érdeklődésű hölggyel szeretnék megismerkedni. Molett, alacsony nők jelentkezését nem kérem. Várom kedves, szeretetre méltó, jólelkű, vonzó, vidám, sportos, házias , természetjárást, utazást, művészeteket, zenét kedvelő, önkritikával bíró természetes hölgyek ismeretségét, akiknek fontosak az emberi értékek . Nem vagyok előfizető, e-mail címre válaszolok.
Sándor - társkereső Budapest - 65 éves férfi
Sándor, 65 éves
Társkereső Budapest, XXIII. ker.
hívő római katolikus (nem gyakorlom)

Őszinte,szókimondó,monogám,humoros és szeretetre éhes tulajdonságokkal rendelkezem. Természetesen hibáim is vannak,mint mindenkinek.Javasolnám a személyes ismerkedést a felesleges körök elkerülése végett. Hölgy ismeretségét keresem egy komoly kapcsolat reményében.
István - társkereső Budapest - 65 éves férfi
István, 65 éves
Társkereső Budapest, XX. ker.
hite: római katolikus

Szeretnélek simogatni puszilgatni állandóan mert szükségem van rád
Néhány társkereső bemutatkozása
 • Adrienne (67), Budapest
  Szeretve szeretnék szeretni
  Budapesten élek, nyugdíjas özvegy hölgy vagyok.Komoly megbízható társat keresek.A hátralévő éveimet szeretetben békességben szeretném leélni, kölcsönös megbecsülés jegyében
 • Andrea (54), Budapest
  Mindenkinek szüksége van szeretetre , ölelésre, megértésre.
  Budapesten, egyedül élő, özvegy nő vagyok. Gyerekeim nincsenek. Az magánegészségügyben dolgozom. A munkám tölti ki legtöbbször minden napjaimat. Szeretek zenét hallgatni, olvasni, TV-t nézni, szórakozni a barátokkal. Sokat tudok kérdezni, de hallgatni is.
 • Sándor (65), Budapest
  Reménykedem...
  Szeretni tudó és szerethető őszinte, tisztességes, egyenes ember vagyok a magam hibáival és gyarlóságaival. Kedves, intelligens 58-65 év közötti társat keresek. (Budapestit vagy Pest megyeit)
 • Gyuri (70), Budapest
  mindig van remény
  Keresek 58-64éves korig csak budapesti hölgyet 155 cm és 165 cm közötti , vidám, szeretetre vágyó társat, minőségi életet szeretnék élni, vele, utazni belföldön, külföldön, a többit személyesen!, beszéljük meg.
 • Gyula (57), Budapest
  Még mindig az igazit keresem ....
  Azzal a szándékkal regisztráltam, hogy soha többé ne kelljen... Nem dohányzó, diplomás, budapesti 43-46 körüli, fiatalos hölgyet keresek. A személyes kapcsolatfelvétel híve vagyok ... rövid levélváltás után. Mindenkinek sikeres párkeresést/pártalálást kívánok! Ui: már nem hordok szakállt!
Társkeresés Budapesten

Budapest

Budapest nemcsak az ország fővárosa, hanem legnagyobb és legnépesebb területe is egyben. A világon a negyedik legszebb városként tartják számon. Talán mondhatjuk, hogy az országban a budapesti társkeresők járnak a legjobban, hiszen a rengeteg ember közül biztosan ki tudnak választani legalább egy nekik megfelelőt. Budapest képviseli az ország kulturális, gazdasági, politikai, kereskedelmi, ipari és közlekedési központját. Története egészen a keltákig nyúlik vissza, a város eredetileg kelta település volt.

Látnivalók

Hősök tere

A XIV. kerületben található Budapest legtágasabb és legnagyobb hatású szabad tere, nevét az 1932-es évek óta őrzi. Ekkor még a teret nem szobrok, hanem virágágyások díszítették. Ha nagyon le szeretnénk egyszerűsíteni, a név a Millenniumi emlékművet jelöli. Az Andrássy úttal együtt a Világörökség része. 1937-ben kövezték le az Eucharisztikus világkongresszus miatt. A második világháború alatt az emlékmű bombatalálatot kapott, II. Lipót és Mária Terézia szobra megrongálódott. A tér mindig bővelkedik látogatókban, Budapestre érkező társkeresőknek kihagyhatatlan látnivaló.

Budavári Palota

A volt királyi palota ma már Budapest egyik legfőbb kulturális és turisztikai központja. Építése 1300-as évek közepétől egészen az 1400-as évek végéig tartott, ami azt jelenti, hogy még Mátyás király idején is bővítették és díszítették a magyar uralkodók lakhelyét. A palota épülete szecessziós elemekkel díszített. A Krisztinavárosi-szárnyban 1985-től található meg az Országos Széchenyi Könyvtár, valamint a palota belsejében bújik meg a Magyar Nemzeti Galéria is és a Budapesti Történeti Múzeum szintén. 1987 óta része a Budapest világörökségi helyszíneinek.

Halászbástya

A budai várnál található a Halászbástya, amely Budapest egyik legismertebb műemléke. Az elnevezést valószínűleg a halászok céhe által őrzött szakaszról kapta, azonban valószínűbb, hogy inkább az alatta elterülő városrészről, a Halászvárosról kaphatta. A halászok árujukat a Mátyás-templom melletti halpiacra vitték, de a halászok céhe, nemcsak a halak árusításával foglalkozott, szükség esetén tagjai vitézként védték a bástyát az ellenség elől.

Országház

Az Országház, más néven Parlament Budapest legismertebb középülete, a Magyar Országgyűlések székhelye. A Duna partján fekvő épület Dunára néző oldalának felújítása 21 évi munka után 2009 szeptemberében ért véget. Az Országház építésének egyik fő feltétele volt, hogy kizárólag hazai építőanyagokat használjanak fel. Az európai kontinensen belül is egy kiemelkedő alkotás mind külső, mind belső hatásaiban. Az Országház éppen úgy hazánk fővárosát büszkén bemutató épületté vált, mint Sir Charles Barry londoni parlamentje a brit fővárosnak.

Margit-sziget

A Margit-sziget Budapest területén a Duna egyik szigete. Az egész sziget tulajdonképpen egy hatalmas park, ahova semmiféle gépjárműnek nincs bejárási engedélye. Voltaképpen a fővárosiak óriás parkja 2,8 km hosszúságával. Körbe végig futópálya van a sport szerelmeseinek, és ha az idő engedi el is lepik a sportolni vágyók és a pihenni kívánók egyaránt. A gyorsabb körbejárás érdekében bringóhintó néven bérelhetünk golf kocsihoz hasonló pedál vagy lábhajtású eszközöket. Családosoknak, társkeresőknek, baráti társaságoknak vagy akár társkeresőknek gyermekkel, tökéletes hely egy kis kimozdulásra, feltöltődésre. A 13. században Nyulak szigete, Urak szigete, Budai-sziget vagy Boldogasszony szigete neveken volt ismert. Ezt az elnevezést Árpád-házi Szent-Margitról, IV. Béla lányáról kapta.

Programok

Magyar Állami Operaház

Magyarország egyetlen nagy létszámú társulattal rendelkező operákra és balettekre szakosodott színháza. Az építése 1875-ben kezdődött és kilenc évig tartott. Akkor még Magyar Királyi Operaház néven indult, ünnepélyes megnyitására pedig 1884. szeptember 27-én került sor Ferenc József császár részvételével. A díszelőadáson az érdeklődők a Bánk bán első felvonását, Hunyadi László nyitányát és Lohengrin első felvonását adták elő Erkel Ferenc vezényletével. Az első világháború következtében az óriási veszteségek miatt, az Operaház egy évre be is zárt, a két világháború között viszont ismét virágzásnak indult. A második világháborúban is szerzett kisebb sérüléseket, de viszonylag hamar sikerült megnyitni kapuit, méghozzá 1945 márciusában. Az újságok és az emberik is csak a dal és zene díszes csarnokaként említik.

Széchenyi Gyógyfürdő

Nemcsak Budapest, hanem Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, amire méltán büszkék lehetünk. A termálvízzel ellátott fürdőt, mely a Városligetben található 1913.június 16-án nyitotta meg kapuit. Az 50 feletti társkeresők számára a lehető legjobb dolog, ami történhetett, hiszen ismerkedni is tudnak és regenerálódni is egyben, hiszen a fürdőben különböző gyógykezelések vehetők igénybe, és nappali kórház is működik. Maga a komplexum egyébként 3 kültéri és 15 beltéri medencével rendelkezett, de a folyamatos fejlesztéseknek hála ma már 21 medence közül választhatnak a vendégek. Ha gyermekkel jönnénk az sem probléma, hiszen az élménymedencében sodrófolyosó, víz alatti pezsegtetés, nyakzuhany és az ülőpadokba rejtett, hátat masszírozó vízsugár működik. A gyógyvíz ellátást a Szent István kút biztosítja.

Budapest, XXI. kerület
Budapest, XXI. kerület

Keress Te is társat!

Nemed:
Keresztneved:
Lakóhelyed:
Születési éved:
E-mail címed:
Jelszavad:
Valódi, komoly
társkeresőkkel
Minden adatlapot és fényképet
ellenőrzünk, így biztosítva, hogy
csak komoly szándékú, valódi
társkeresőkkel találkozz
az oldalon, és ne láss sértő, ízléstelen tartalmat.