Újszerelem blog - hírek, tanácsok
a társkeresés világából

Budapesti társkeresők 50 felett

Gyerekes budapesti társkereső nők 50 felett

Anna - társkereső Budapest - 61 éves nő
Anna, 61 éves
Társkereső Budapest, IV. ker.

Sziasztok! Keresem kedves szerető társam, remélem végre rám talál! Rólam: egyedül élek Pesten, 2-szer váltam van 3 felnőtt fiam, és 2 unokám. 158 cm magas vagyok és 58 kg. Szeretek randizni,kirándulni,táncolni!
Anikó - társkereső Budapest - 60 éves nő
Anikó, 60 éves
Társkereső Budapest, XIII. ker.

Kedves, vidám, barátságos, mosolygós, romantikus, segítőkész masszőr hölgy vagyok. Imádom a munkámat, nagyon szeretek masszírozni, ill.szinte bármilyen testi-lelki probléma esetén tudok segíteni. Nagyon szeretek még mindíg tanulni, olvasni, kirándulni, úszni, moziba, színházba, előadásokra járni, kényeztetni. Hasonló tulajdonságú, személyiségű, kényeztetni, szeretni tudó párom, szerelmem keresem :)
Tünde - társkereső Budapest - 50 éves nő
Tünde, 50 éves
Társkereső Budapest, IX. ker.

47 éves életvidám nö vagyok komoly kapcsolatot keresek
Ágnes - társkereső Budapest - 62 éves nő
Ágnes, 62 éves
Társkereső Budapest, XIV. ker.

Ismerj meg... bármit írhatok a személyes találkozó dönt. :)

Gyerekes budapesti társkereső férfiak 50 felett

Tamás - társkereső Budapest - 64 éves férfi
Tamás, 64 éves
Társkereső Budapest, XI. ker.

Szeretni, és szeretve lenni. Szeretném átélni ezt a csodálatos érzést,- állapotot ugyanúgy, mint annak idején..... régen.... huszonévesen. Tudni....hinni, hogy holnap is...holnapután is..és később is így lehet, mert mindketten így akarjuk. És ha kell, Te is tudd azt mondani hogy bocs, ne haragudj.
Imre - társkereső Budapest - 51 éves férfi
Imre, 51 éves
Társkereső Budapest, IV. ker.

Mit is írhatnék magamról? Egyszerűen egy talány vagyok, egy rejtvény nem is akármilyen egy párhuzamos. Fejtsetek meg és kész! Ha feleztek vagy telefonos segítség kell írjatok! :)
János - társkereső Budapest - 57 éves férfi
János, 57 éves
Társkereső Budapest, XI. ker.

Szia! János vagyok Budapestről! Egyedül élek társat szerelmet keresek erre az életre! Kérlek írj nekem, cseréljünk képeket, ismerkedjünk! e-mail címem: *moderálva* Keresem a társam, szerelmem, párom, a mindenem, Örökre.! Kérlek Küldj képeket magadról gyönyörű vagy.! Nagyon tetszel nekem! Szeretnélek megismerni.!
Ernő - társkereső Budapest - 63 éves férfi
Ernő, 63 éves
Társkereső Budapest, IV. ker.

Vidám, optimista ember vagyok. Bármit írhatok a személyes benyomás eldönt mindent

Özvegy budapesti társkereső nők 50 felett

Ibolya - társkereső Budapest - 64 éves nő
Ibolya, 64 éves
Társkereső Budapest, III. ker.

Sok jót írhatnék itt magamról,és persze rosszat is de nem teszem, aki kíváncsi rám ismerjen meg, a személyes találkozás dönt. Szerelemre, szeretetre vágyom, amit adni és kapni szeretnék.
Ildikó - társkereső Budapest - 57 éves nő
Ildikó, 57 éves
Társkereső Budapest, XI. ker.

Igazi vizileny vagyok, házias, igényes, családcentrikus. De ide bár mit lehet írni,vagy elhiszik vagy nem. Ha meg ismersz megtudod.
Ágnes - társkereső Budapest - 56 éves nő
Ágnes, 56 éves
Társkereső Budapest, XVII. ker.

Kit keresek ?.....téged a szememben , téged a szívemben , hogy mikor meglátlak lángra gyúljak , és örökre elvarázsolj .....
Ilona - társkereső Budapest - 60 éves nő
Ilona, 60 éves
Társkereső Budapest, XX. ker.

nyilt és öszinte mosolygós életvidám vagyok keresem a párom egy megbizható férfi személyében .

Özvegy budapesti társkereső férfiak 50 felett

Károly - társkereső Budapest - 78 éves férfi
Károly, 78 éves
Társkereső Budapest, XVI. ker.

77 éves vagyok de nagyon fiatalos, szeretek úszni, sétálni, kirándulni. XVI. kerületben saját családi házban élek, jó anyagi körülmények között. Olyan élettársat keresek aki nyugdijas, korhatár nélküli, budapesti lakos, jól vezet gépkocsit és szivesen töltené nyugdijas éveit társaságomban, szimpátia esetén hozzám is költözne!
József - társkereső Budapest - 79 éves férfi
József, 79 éves
Társkereső Budapest, XIV. ker.

79 éves, 180 cm magas, normál testalkatú, káros szenvedélyektől mentes, nyugdíjas üzemmérnök vagyok. Másfél éve megözvegyültem és azóta Budapesten élek. Két felnőtt, teljesen független lányom van. Érdeklődöm a kultúra és művészetek iránt, szeretek olvasni, rejtvényt fejteni, utazni, legyen az belföldi vagy külföldi túra. Rendkívül nehezen viselem az egyedüllétet! Szeretném egy olyan hölgy társaságát megnyerni, aki hasonlóan független és életszemléletű! Nem szabadidő eltöltéséhez keresek partnert!!
Sándor - társkereső Budapest - 65 éves férfi
Sándor, 65 éves
Társkereső Budapest, XXIII. ker.

Őszinte,szókimondó,monogám,humoros és szeretetre éhes tulajdonságokkal rendelkezem. Természetesen hibáim is vannak,mint mindenkinek.Javasolnám a személyes ismerkedést a felesleges körök elkerülése végett. Hölgy ismeretségét keresem egy komoly kapcsolat reményében.
Gyuri - társkereső Budapest - 70 éves férfi
Gyuri, 70 éves
Társkereső Budapest, VII. ker.

Keresek 58-64éves korig csak budapesti hölgyet 155 cm és 165 cm közötti , vidám, szeretetre vágyó társat, minőségi életet szeretnék élni, vele, utazni belföldön, külföldön, a többit személyesen!, beszéljük meg.

Elvált budapesti társkereső nők 50 felett

Ági - társkereső Budapest - 59 éves nő
Ági, 59 éves
Társkereső Budapest, XIV. ker.

Csak komoly, őszinte, kölcsönös bizalmon alapuló kapcsolat érdekel.
Ágnes - társkereső Budapest - 63 éves nő
Ágnes, 63 éves
Társkereső Budapest, I. ker.

Majd inkább személyesen,mert szerintem úgyis az a döntő a fénykép csak egy kiinduló pont!! Ha Te is komolya kapcsolatot szeretnél akkor kérlek irj,de kérnék elérhetőséget,mivel nem vagyok előfizető! Köszönöm.
Marianna - társkereső Budapest - 68 éves nő
Marianna, 68 éves
Társkereső Budapest, IV. ker.

2 diplomás,angolul jól beszélő,nagyon szépnek mondott,elvált nő vagyok.
Judit - társkereső Budapest - 59 éves nő
Judit, 59 éves
Társkereső Budapest, IV. ker.

Kedves Érdeklődő! Nem szeretném a sablonos szöveget leírni...mint a legtöbb ember én is csak ugyanazokat tudnám mondani... A mindennapjaimhoz keresek Valakit. Valakit akivel megoszthatom örömömet, bánatomat, mindennapjaimat, ünnepnapjaimat. Amit elmondhatok, szeretek mozogni, sportolni, próbálok egészséges ételeket enni, igyekszem odafigyelni magamra. Szeretem a természetet, érdekel a fotózás. Ha ezek után úgy érzed felkeltettem az érdeklődésedet jelentkezz.

Elvált budapesti társkereső férfiak 50 felett

Péter - társkereső Budapest - 58 éves férfi
Péter, 58 éves
Társkereső Budapest, XIV. ker.

Most hirtelen semmi olyat nem tudok írni amit fontosnak vélek, de ha ismerkedünk és kérdezel, mindent megtudunk egymásról!
Gyula - társkereső Budapest - 56 éves férfi
Gyula, 56 éves
Társkereső Budapest, VIII. ker.

Mindenképpen írok majd , de most semmi lényeges nem jut az eszembe
Károly - társkereső Budapest - 60 éves férfi
Károly, 60 éves
Társkereső Budapest, XX. ker.

Két lábbal földönjáró ,racionálisan gondolkodó vagyok.Keresem páromat,nem levelező partneremet.Olyan hölgy személyében,aki a személyes találkozás híve.Kedvencem öt éves, és a kisfiam.
Ferenc - társkereső Budapest - 60 éves férfi
Ferenc, 60 éves
Társkereső Budapest, VI. ker.

NEHÉZ BÁRMIT IS IDE FIRKANTANI A SZEMÉLYES TALÁLKA SZERINTEM AZ MÉG FONTOSAB RÖVIDEN ENNYIT

Diplomás budapesti társkereső nők 50 felett

Judit - társkereső Budapest - 61 éves nő
Judit, 61 éves
Társkereső Budapest, V. ker.
Főiskolát végzett

Szép az élet egyedül is de párosan az igazi ! Várom azon szenvedélyes , jóképű . aktív , élet vidám férfiak jelentkezését akik ezzel egyetértenek és keresnek egy vidám , okos ,nagyon kedves dagikát ...
Lina - társkereső Budapest - 62 éves nő
Lina, 62 éves
Társkereső Budapest, XIV. ker.
Főiskolát végzett

Tiszta emberi értékekre épülő partnert keresek! Értelem ,és érzelem!
Lia - társkereső Budapest - 72 éves nő
Lia, 72 éves
Társkereső Budapest, XI. ker.
Egyetemi diplomás (Tanító)

Lia vagyok, nyugdíjas. Életvidám, kedves, házias nő. Szeretek színházba járni, úszni, wellnesselni, könyvet olvasni. Budapesten élek egyedül.
Abigél - társkereső Budapest - 63 éves nő
Abigél, 63 éves
Társkereső Budapest, IV. ker.
Főiskolát végzett

A VACAK ÁRÚT SIETVE KELL ELADNI. ÉN MÉG RÁÉREK. Nem tudom a neved, hogy segítsek neked, hogy megtalálj, ha keresnél!? E-MAIL CÍMRE REAGÁLOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Diplomás budapesti társkereső férfiak 50 felett

András - társkereső Budapest - 60 éves férfi
András, 60 éves
Társkereső Budapest, XIX. ker.
Főiskolát végzett

A régi énemből megmaradt a természet, a nap, a víz, az egészségtudatos mozgás, a hardrock szeretete. Csökkent a vagányság, a kivagyiság, a belemenőség, az erő, az „ide nekem az oroszlánt is!” mentalitás. Sokkal fontosabb lett viszont a csend, a nyugalom, a lelki béke, a biztonság, a bizalom, a megbízhatóság, az őszinteség, a meghittség, a gyengédség, a szeretet, a hit, és a spiritualitás. (Teljesen mimóza azért nem lettem.) Nagyon vágyom az őszinte, tiszta szeretetre! Világnézetem, és erkölcsi értékrendem is hagyományos alapokon nyugvó. Nem szeretem a kérkedő „másságot”. Hasonló értékrendű, ill. értékekre vágyó TÁRSAT keresek. Akivel csakúgy „semmittéve” összebújva is jó együtt lenni, de akivel aktív, akár az extremitásig fajuló dolgokba is bele lehet menni. Akinek jó megfogni a kezét. Akit jó átölelni. Akivel együtt rezgünk. S persze fontos a külső is: a kellemes, vonzó megjelenés, a kedves, mosolygós arc, a nőiesen inkább erős (de nem kövér!) alkat. Mivel aktívan nem keresgélek, ezért nincs előfizetésem, így viszont csak e-mail címre tudok válaszolni.
József - társkereső Budapest - 68 éves férfi
József, 68 éves
Társkereső Budapest, X. ker.
Egyetemet végzett

Egyedül élek de nem unatkozom. Mindíg van dolgom a 10 kis cicámmal. Nagyon szeretem őket. Állatbarát vagyok és 22 éve cicamentő. Segítek a bajba jutott állatkákon. Olyan társat, szabadidő és levelező- partnert keresek, aki legalább így szereti az állatokat!.....ja és a zenét.....meg egyéb más művészetet,.....az életem nagyon fontos részei!
János - társkereső Budapest - 76 éves férfi
János, 76 éves
Társkereső Budapest, XIII. ker.
Főiskolát végzett

keress a null hat harminc háromszáz egy huszonkettő hatvanhárom Nyilasjegyü határozott,gyakorlatias,művészeteket kedvelő vagyok
László - társkereső Budapest - 62 éves férfi
László, 62 éves
Társkereső Budapest, XI. ker.
Egyetemet végzett

All you need is love Aktív, sport- és természetbarát, önálló, stabil és tanult férfi vagyok. Szeretek olvasni, több nyelven beszélek, tájékozott értelmiségi vállalkozó vagyok. Nyíltnak, érdeklődőnek, majdnem vagánynak és férfiasnak tartom magam. Szeretek Társ lenni, adok a megjelenésemre. Szeretem, ha a nők is társak, egy közös cél elérésére szövetkezünk. Mégha ez bármely apróság is, ha ez közös örömet jelent. Lazán levezetek néhány száz kilométert, ha kedvünk támad kimozdulni. Vagy sokkal inkább maradjunk otthon, töltsünk le egy jó filmet, és bújjunk össze a TV előtt. Az egyszerű dolgokat szeretem: egy jó tea, séta a parton, egy jó beszélgetés, sport, játék a családdal. A szabadságomat a Balatonparton, az Adrián vagy a siterepen szeretem tölteni. Sokat mozogni, olvasni, beszélgetni, jókat aludni egy otthonos szobában. Ettél ötven fillérért fagyit? Hány évesen avattak fel úttörőnek? Ha te is a boldogságot keresed, jelentkezz!

Legújabb budapesti női társkeresők 50 felett

Edit - társkereső Budapest - 50 éves nő
Edit, 50 éves
Társkereső Budapest, XXI. ker.
199 napja tag

Vörös hajú,zöldszemű,molett vagyok. Pesten élek...
Eszter - társkereső Budapest - 61 éves nő
Eszter, 61 éves
Társkereső Budapest, XXI. ker.
671 napja tag

Szeretnék ismerkedni, társam keresem. Szeretek kirándulni, beszélgetni stb...
Zsu - társkereső Budapest - 52 éves nő
Zsu, 52 éves
Társkereső Budapest, XXI. ker.
1424 napja tag

Csak kimondottan komoly kapcsolatot keresek!
Eva - társkereső Budapest - 73 éves nő
Eva, 73 éves
Társkereső Budapest, XX. ker.
10 napja tag

Helló,Szia! Szerintem mindig az a legjobb randi,ami véletlenül jön össze. Egyszerű színpátián alapuló kötetlen kapcsolatott keresek.

Legújabb budapesti férfi társkeresők 50 felett

Zoltán - társkereső Budapest - 52 éves férfi
Zoltán, 52 éves
Társkereső Budapest, XXI. ker.
123 napja tag

Kedves, udvarias , szeretetre vágyó romantikus alkat vagyok, kedvelem az állatokat, és a természetet, a humor sem áll tőlem távol, szeretem a meghitt beszélgetéseket , sétát,
Józsi - társkereső Budapest - 52 éves férfi
Józsi, 52 éves
Társkereső Budapest, XXI. ker.
174 napja tag

ismerkedni vagyok itt keresem oldalbordámat páromat
Ferenc - társkereső Budapest - 54 éves férfi
Ferenc, 54 éves
Társkereső Budapest, V. ker.
58 napja tag

Ferenc nek hívnak Bp lakom 54/174 100 barna hajú elvalt férfi vagyok! Szeretnék megismerkedni egy hozzám illő Bp hölggyel! Tartós kapcsolatot keresek!
Feri - társkereső Budapest - 66 éves férfi
Feri, 66 éves
Társkereső Budapest, XVI. ker.
70 napja tag

Nyugdíjas vállakozó vagyok, dolgozom elsősorban azért, hogy ne unatkozzak és ne törjem meg az életem során megszokott ritmust. Tavasztól őszig a hétvégeket a nyaralóban töltöm. Szeretek kerékpározni, sétálni, túrázni, utazni. Rendszeresen sportolok heti három alkalommal az uszodában kezdem a napot. Szeretetre, megértésre vágyom. Társat keresek és nem futó kalandot. Várom jelentkezésedet.

Keresztény budapesti társkereső nők 50 felett

Adrienne - társkereső Budapest - 68 éves nő
Adrienne, 68 éves
Társkereső Budapest, XI. ker.
hite: római katolikus

Budapesten élek, nyugdíjas özvegy hölgy vagyok.Komoly megbízható társat keresek.A hátralévő éveimet szeretetben békességben szeretném leélni, kölcsönös megbecsülés jegyében
Judit - társkereső Budapest - 63 éves nő
Judit, 63 éves
Társkereső Budapest, IV. ker.
római katolikus vallású (nem gyakorlom)

Azért vagyok itt, mert az ember társas lény. Rendezett körülmények között élek. Számomra egyaránt fontosak a belső és külső értékeid, az egymás iránti tisztelet mellett a jó megjelenésed. Legyél jól ápolt, és igényes önmagaddal szemben, én is az vagyok. Legyél önálló és független, legyen biztos egzisztenciád. Nem árt, ha humorod is van :-) Szeretnék egy szimpátián, érzelmeken alapuló tartalmas kapcsolatot. Mindezeken túl fontos, hogy tudjunk beszélgetni.
Éva - társkereső Budapest - 71 éves nő
Éva, 71 éves
Társkereső Budapest, XX. ker.
hite: római katolikus (alkalmanként)

Éva vagyok 67 éves vidám természetű, káros szenvedélytől mentesen élek.Semmi jónak elrontója nem vagyok. Kirándulni nyaralni szívesen megyek. De otthon is lehet szórakozni, akár egy jó TV nézés zene hallgatás is hozhat örömet vagy társasozni, kártyázni stb. Összeköltözés nélkül is lehet kedves baráti kapcsolatot kialakítani. Tudjál szeretni és te is kapsz szeretettet. Szeretek autót vezetni.
Erika - társkereső Budapest - 57 éves nő
Erika, 57 éves
Társkereső Budapest, XIV. ker.
hívő római katolikus (nem gyakorlom)

Kos csillagjegyűként eléggé vehemens és határozott vagyok, de szeretem a szépet és a romantikát. Sokkal jobban érdekelnek a férfias témák mint a nőiesek.

Keresztény budapesti társkereső férfiak 50 felett

Péter - társkereső Budapest - 68 éves férfi
Péter, 68 éves
Társkereső Budapest, III. ker.
hite: református

NEHÉZ EZT ÍGY MERT VAN AMI KIMARAD VAN AMI NEM ! NAGYON VÁLTOZATOS VOLT AZ ÉLETEM A VILÁG BEJÁRTAM ÉS EGYÉBB ÉRDEKES KUTATÁSI MUNKÁK : TIBETI ORVOSLÁS A SEJTKUTATÁS STB.
László - társkereső Budapest - 54 éves férfi
László, 54 éves
Társkereső Budapest, I. ker.
római katolikus vallású (alkalmanként)

Én az internetes párkeresésben amatőr vagyok. De azt szokták mondani, Noé bárkáját amatőrök építették, a Titanicot pedig profik. Pillanatnyilag producerként, és tanácsadóként dolgozom. De voltam már operatőr, haditudósító, rendeztem dokumentunfilmeket, és vezettem kampányokat. Szeretem a szakmám, sokat dolgozom. Hobbim a búvárkodás, a lovaglás, és a fotózás. Kizárólag komoly kapcsolat reményében regisztráltam. Azt gondolom, egy ilyen oldal eléggé személytelen, és nem alkalmas egy leendő partner alapos bemutatására. Ezért külön kérésre szívesen megadom saját weboldalam URL-jét.
Gábor - társkereső Budapest - 62 éves férfi
Gábor, 62 éves
Társkereső Budapest, XIX. ker.
hite: római katolikus (rendszeresen gyakorlom)

A szerelmet keresem.. mit ér az élet e nélkül? Egyszerűen élni... tiszta lelkiismerettel.... örülni minden új napnak..... megbecsülni ami adatott... nem vágyni többre..... utazni, sportolni, odafigyelni.... beszélgetni. borozgatni... szenvedélyesen szeretkezni..... és csak lazán humorral fűszerezve..és nem ragaszkodva túlzottan a saját magunk kötött, megváltoztathatatlan elképzeléseihez..
Zola - társkereső Budapest - 61 éves férfi
Zola, 61 éves
Társkereső Budapest, XVII. ker.
római katolikus vallású

Külföldön élek és dolgozom..!!! Újra otthon keresem a megfelelőt..!!! Ha megtaláljuk egymást..hazatérek..!!!
Néhány társkereső bemutatkozása
 • Mária (71), Budapest
  Intelligens, időskorú barátság
  Szeretnék ismerkedi korban hozzám illő (75-80 éves) özvegy férfi sorstársammal, összeköltözés nélkül. Intelligens, sétálgatós, kirándulós utazgatós barátságra gondoltam. Olyan férfi ismeretségét keresem ( Budapest vagy Cegléd környékéről ) aki szeret utazni ,külföldi vagy belföldi utazás alkalmával szobafelárat spórolni. Rossz egyedül. Jó lenne néha átmenni valakihez, beszélgetni, nosztalgiázni csak úgy "öregesen"????! Persze összeköltözés nélkül, mindenki privátságát meghagyva.
 • Lia (72), Budapest
  Élj a mának!
  Lia vagyok, nyugdíjas. Életvidám, kedves, házias nő. Szeretek színházba járni, úszni, wellnesselni, könyvet olvasni. Budapesten élek egyedül.
 • Andrea (54), Budapest
  Mindenkinek szüksége van szeretetre , ölelésre, megértésre.
  Budapesten, egyedül élő, özvegy nő vagyok. Gyerekeim nincsenek. Az magánegészségügyben dolgozom. A munkám tölti ki legtöbbször minden napjaimat. Szeretek zenét hallgatni, olvasni, TV-t nézni, szórakozni a barátokkal. Sokat tudok kérdezni, de hallgatni is.
 • Sándor (65), Budapest
  Reménykedem...
  Szeretni tudó és szerethető őszinte, tisztességes, egyenes ember vagyok a magam hibáival és gyarlóságaival. Kedves, intelligens 58-65 év közötti társat keresek. (Budapestit vagy Pest megyeit)
 • Gyuri (70), Budapest
  mindig van remény
  Keresek 58-64éves korig csak budapesti hölgyet 155 cm és 165 cm közötti , vidám, szeretetre vágyó társat, minőségi életet szeretnék élni, vele, utazni belföldön, külföldön, a többit személyesen!, beszéljük meg.
Társkeresés Budapesten

Budapest

Budapest nemcsak az ország fővárosa, hanem legnagyobb és legnépesebb területe is egyben. A világon a negyedik legszebb városként tartják számon. Talán mondhatjuk, hogy az országban a budapesti társkeresők járnak a legjobban, hiszen a rengeteg ember közül biztosan ki tudnak választani legalább egy nekik megfelelőt. Budapest képviseli az ország kulturális, gazdasági, politikai, kereskedelmi, ipari és közlekedési központját. Története egészen a keltákig nyúlik vissza, a város eredetileg kelta település volt.

Látnivalók

Hősök tere

A XIV. kerületben található Budapest legtágasabb és legnagyobb hatású szabad tere, nevét az 1932-es évek óta őrzi. Ekkor még a teret nem szobrok, hanem virágágyások díszítették. Ha nagyon le szeretnénk egyszerűsíteni, a név a Millenniumi emlékművet jelöli. Az Andrássy úttal együtt a Világörökség része. 1937-ben kövezték le az Eucharisztikus világkongresszus miatt. A második világháború alatt az emlékmű bombatalálatot kapott, II. Lipót és Mária Terézia szobra megrongálódott. A tér mindig bővelkedik látogatókban, Budapestre érkező társkeresőknek kihagyhatatlan látnivaló.

Budavári Palota

A volt királyi palota ma már Budapest egyik legfőbb kulturális és turisztikai központja. Építése 1300-as évek közepétől egészen az 1400-as évek végéig tartott, ami azt jelenti, hogy még Mátyás király idején is bővítették és díszítették a magyar uralkodók lakhelyét. A palota épülete szecessziós elemekkel díszített. A Krisztinavárosi-szárnyban 1985-től található meg az Országos Széchenyi Könyvtár, valamint a palota belsejében bújik meg a Magyar Nemzeti Galéria is és a Budapesti Történeti Múzeum szintén. 1987 óta része a Budapest világörökségi helyszíneinek.

Halászbástya

A budai várnál található a Halászbástya, amely Budapest egyik legismertebb műemléke. Az elnevezést valószínűleg a halászok céhe által őrzött szakaszról kapta, azonban valószínűbb, hogy inkább az alatta elterülő városrészről, a Halászvárosról kaphatta. A halászok árujukat a Mátyás-templom melletti halpiacra vitték, de a halászok céhe, nemcsak a halak árusításával foglalkozott, szükség esetén tagjai vitézként védték a bástyát az ellenség elől.

Országház

Az Országház, más néven Parlament Budapest legismertebb középülete, a Magyar Országgyűlések székhelye. A Duna partján fekvő épület Dunára néző oldalának felújítása 21 évi munka után 2009 szeptemberében ért véget. Az Országház építésének egyik fő feltétele volt, hogy kizárólag hazai építőanyagokat használjanak fel. Az európai kontinensen belül is egy kiemelkedő alkotás mind külső, mind belső hatásaiban. Az Országház éppen úgy hazánk fővárosát büszkén bemutató épületté vált, mint Sir Charles Barry londoni parlamentje a brit fővárosnak.

Margit-sziget

A Margit-sziget Budapest területén a Duna egyik szigete. Az egész sziget tulajdonképpen egy hatalmas park, ahova semmiféle gépjárműnek nincs bejárási engedélye. Voltaképpen a fővárosiak óriás parkja 2,8 km hosszúságával. Körbe végig futópálya van a sport szerelmeseinek, és ha az idő engedi el is lepik a sportolni vágyók és a pihenni kívánók egyaránt. A gyorsabb körbejárás érdekében bringóhintó néven bérelhetünk golf kocsihoz hasonló pedál vagy lábhajtású eszközöket. Családosoknak, társkeresőknek, baráti társaságoknak vagy akár társkeresőknek gyermekkel, tökéletes hely egy kis kimozdulásra, feltöltődésre. A 13. században Nyulak szigete, Urak szigete, Budai-sziget vagy Boldogasszony szigete neveken volt ismert. Ezt az elnevezést Árpád-házi Szent-Margitról, IV. Béla lányáról kapta.

Programok

Magyar Állami Operaház

Magyarország egyetlen nagy létszámú társulattal rendelkező operákra és balettekre szakosodott színháza. Az építése 1875-ben kezdődött és kilenc évig tartott. Akkor még Magyar Királyi Operaház néven indult, ünnepélyes megnyitására pedig 1884. szeptember 27-én került sor Ferenc József császár részvételével. A díszelőadáson az érdeklődők a Bánk bán első felvonását, Hunyadi László nyitányát és Lohengrin első felvonását adták elő Erkel Ferenc vezényletével. Az első világháború következtében az óriási veszteségek miatt, az Operaház egy évre be is zárt, a két világháború között viszont ismét virágzásnak indult. A második világháborúban is szerzett kisebb sérüléseket, de viszonylag hamar sikerült megnyitni kapuit, méghozzá 1945 márciusában. Az újságok és az emberik is csak a dal és zene díszes csarnokaként említik.

Széchenyi Gyógyfürdő

Nemcsak Budapest, hanem Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, amire méltán büszkék lehetünk. A termálvízzel ellátott fürdőt, mely a Városligetben található 1913.június 16-án nyitotta meg kapuit. Az 50 feletti társkeresők számára a lehető legjobb dolog, ami történhetett, hiszen ismerkedni is tudnak és regenerálódni is egyben, hiszen a fürdőben különböző gyógykezelések vehetők igénybe, és nappali kórház is működik. Maga a komplexum egyébként 3 kültéri és 15 beltéri medencével rendelkezett, de a folyamatos fejlesztéseknek hála ma már 21 medence közül választhatnak a vendégek. Ha gyermekkel jönnénk az sem probléma, hiszen az élménymedencében sodrófolyosó, víz alatti pezsegtetés, nyakzuhany és az ülőpadokba rejtett, hátat masszírozó vízsugár működik. A gyógyvíz ellátást a Szent István kút biztosítja.

Budapest, XXI. kerület
Budapest, XXI. kerület

Keress Te is társat!

Nemed:
Keresztneved:
Lakóhelyed:
Születési éved:
E-mail címed:
Jelszavad:
Valódi, komoly
társkeresőkkel
Minden adatlapot és fényképet
ellenőrzünk, így biztosítva, hogy
csak komoly szándékú, valódi
társkeresőkkel találkozz
az oldalon, és ne láss sértő, ízléstelen tartalmat.