Újszerelem blog - hírek, tanácsok
a társkeresés világából

Székesfehérvári társkeresők 50 felett

Legújabb székesfehérvári női társkeresők 50 felett

Lia - társkereső Székesfehérvár - 66 éves nő
Lia, 66 éves
Társkereső Székesfehérvár
952 napja tag

A földön járó, kedves mosolygós, romantikus hölgy akinek fontos az élet apró örömei (könyv, zene, színház..) amely minden napunkat szebbé varázsolja.Fontos számomra a humor, az ápoltság, az oda figyelés. Mindig fogd a kezem.
Irén - társkereső Előszállás - 57 éves nő
Irén, 57 éves
Társkereső Előszállás
25 napja tag

Családcentrikus,vidám,határozott,igényes nő vagyok. Társasági ember ,akinek ,sokat jelent a család és a barátok. Szívesen időzök a konyhában.Szeretek kirándulni,utazni,strandolni.Szeretem a jó filmeket és a színházat.A többit személyesen. Keresem korban hozzám illő barátomat,majd társamat.
Margo - társkereső Mezőfalva - 59 éves nő
Margo, 59 éves
Társkereső Mezőfalva
69 napja tag

Sok mindent lehet-lehetne írnom.... Pozitív,jó kedvű,igényes a környezetre,magamra, Konyha nem ismeretlen”imadok sütni -főzni” Pörgős,érdeklődés szinte mindenre,utazás,kirándulás,welnes.... Szerintem minden benne van... Vagy meg sem?????????? Hisz allatok????????imadom oket????????
Ilona - társkereső Lovasberény - 53 éves nő
Ilona, 53 éves
Társkereső Lovasberény
72 napja tag

53 éves, csinos, ápolt, intelligens, kissé molett, de nőies hölgy vagyok, akinek már elege van a magányból, és vágyik a szeretetre, törődésre, amit nem csak kapni, hanem adni is szeretnék nagyon.

Legújabb székesfehérvári férfi társkeresők 50 felett

János - társkereső Székesfehérvár - 62 éves férfi
János, 62 éves
Társkereső Székesfehérvár
411 napja tag

Őszinteségen alapuló de kötetlen kapcsolatot keresek.
Károly - társkereső Székesfehérvár - 63 éves férfi
Károly, 63 éves
Társkereső Székesfehérvár
1290 napja tag

Egy az utazást a sportok néhány változatát kedvelő elvált férfi vagyok, keresek hasonló nem dohányzó hölgyet a földi örömök megélése és megtalálása végett.
Társkeresés Székesfehérváron

Székesfehérvár

Székesfehérvár a Közép-Dunántúli régió központja, és egyben az egyik leggazdagabb múltú magyar város. Királyi székhely, koronázó város, a középkori Magyar Királyság egyik központja volt. A XXI. században az ország egyik legfejlettebb városa volt stabil gazdasággal, sport és kulturális élettel. A székesfehérvári társkeresők kedvenc randihelye a Városház tér, a város főtere, illetve a Világóra romantikus környéke.

Látnivalók

Koronázó Bazilika Romkertje - Nemzeti Emlékhely

A templomnak évezredekre visszamenő múltja van. Az első említés 1031-ből származik. A középkorban 38 magyar királyt koronáztak itt, később pedig 14 magyar királynak és számos családtagnak adott örök nyughelyet. Itt volt a királyi trón, az ország kincstára, az állami levéltár, a korona, a jogar és a palást, illetve itt tartották az országgyűléseket is. A múltban rettentő gazdag székhelyen 1862-ben kezdték az ásatásokat, melyek a mai napig tartanak.

Bory-vár

A terület, ahova a vár épült, a két világháború között még szőlőskertekkel borított külváros volt. 1923-ban Bory Jenő fehérvári építészmérnök a mesterséges dombon várat kezdett magának építeni. A művész még életében felépítette saját emlékművét. Itt töltötte a nyári időszakot családjával. Bory saját műalkotásaként tekintett a várra, és mindig látott csiszolni valót munkáján, tökéletesre szerette volna fejleszteni. Összefoglaló tervek nélkül építkezett, nem a rajzasztalnál töltötte idejét, hanem évről évre fejlődött és terjeszkedett. A vár százoszlopos udvarának folyosóin a magyar történelem legnagyobb alakjai és királyai kaptak helyet maguknak, ugyanis Bory szobrász is volt egyben.

Virágóra

A történelmi város egyik legromantikusabb pontja a Virágóra körül van, ide csak kiülnek a párok vagy a társkeresők Székesfehérváron, csodálni és illatozni a virágba borított környéket. Az óra tavasztól őszig mutatja a pontos időt, illetve a mellette látható dátum is mindig helyes, naponta ültetik újra a szebbnél szebb hajtásokat. A Virágórát 1960 tavaszán adta át a Székesfehérvári Szolgáltató Vállalat kertészeti részlege, azóta a város szépsége.

Országalma és Városház tér

A város főterének középpontjában a magyar királyok koronázó jelvényeinek egyike áll. Az almán körbefutó latin nyelvű szöveg a következőt jelenti: "Fehérvár szabad város Szent István király kegyéből". A kútmedence fölött elhelyezkedő szobor talpazatán három oroszlán tartja az Országalmát, és mindegyikük egy-egy címert őriz: a város címerét, az ország címerét és II. András címerét. Az alattuk lévő három évszám a város életének legjelentősebb eseményeit jelöli.

Programok

Órajáték és Óramúzeum

Az órajáték figurái szintén a magyar történelem legkiemelkedőbb alakjait igyekeznek megtestesíteni. A történelmi alakok először reggel 10 órakor, majd kétóránként jelennek meg zenei kísérettel. Az órajáték figurái a kiemelkedő alakokon belül olyan személyiségeket ábrázol, akiknek a nevéhez legenda is fűződik. A harangjáték zenéje az „Ah, hol vagy magyarok tündöklő csillaga” című népének, mely István királyhoz fűződik, és egy középkori dallam, az „O Pastor aeterne”. Az Óramúzeumban több száz különböző korból származó fali-, asztali-, zseb- és karóra, illetve egy 17. századi toronyóra szerkezet is látható. A múzeum látogatásához előzetes bejelentkezés szükséges. Székesfehérvár nem éppen azoknak a társkeresőknek kedvez, akik gyermekkel érkeznének a városba, viszont az órajátékot a gyerekek is kifejezetten szokták szeretni, hiszen nem sok városban található ilyen interaktív emlékmű Magyarországon.

Árpád Fürdő

Az 1905-ben épült kagylódíszítésű kupolás műemlékfürdőt 2010 tavaszán adta át a város. A fürdő gazdag wellness kínálata és exkluzív környezete a lelket és a testet egyaránt kényezteti. Az Árpád-forrására épített épület tisztasági fürdőként is funkcionált. A fürdő leglátványosabb része a török fürdő, a mozaikkal kirakott ülőmedence, a pezsgőfürdő és a központi fürdőmedence 36-38 fokos vize várja vendégeit, vizében üldögélve oldhatjuk a hétköznapok stresszét. A műemlékfürdő mellé emeltek egy új épületet, ahol szauna, gőzkabin, és élményzuhany kapott helyet. Az 1920-as évek során az Árpád Szállóval bővítették az épületegyüttest. A fürdő látogatását a fiatalok mellett az 50 feletti, vagy akár özvegy társkeresőknek is bátran ajánljuk, hiszen inkább a test és a lélek gyógyulása van előtérbe helyezve, mint a gyermekeknek szóló lubickolás.

Vörösmarty-színház

Hazánk egyik legújabb, mégis legrégebbi színháza 1874-ben nyitotta ki először kapuit, ahol egykor Laborfaly Róza mondott nyitóbeszédet, majd a 2004 nyarán megkezdett felújítás befejezése után 2005 decemberében nyitotta meg újra kapuit a nézők előtt. Az 1874-es megnyitásnál a Kisfaludy Társaság képviseletében Jókai Mór is részt vett az eseményen. A második világháború során a nagy múltú színház elpusztult, teljesen leégett. A város lakói összefogtak és az újjáépített színház 1962. novemberében nyitotta meg ismét kapuit. A 2005-ös felújítás során csúcstechnikát építettek be a Nagyszínházba: új világítási hidak, új reflektorok, motoros díszlethúzók vették át a korábbi, mára már teljesen elavult színpadtechnika feladatait. A székesfehérvári társkeresők egyik kedvenc programja ellátogatni egy-egy darabra a szintén nagy történelmi múltnak örvendő színházba.

Székesfehérvár
Székesfehérvár

Keress Te is társat!

Nemed:
Keresztneved:
Lakóhelyed:
Születési éved:
E-mail címed:
Jelszavad:
Valódi, komoly
társkeresőkkel
Minden adatlapot és fényképet
ellenőrzünk, így biztosítva, hogy
csak komoly szándékú, valódi
társkeresőkkel találkozz
az oldalon, és ne láss sértő, ízléstelen tartalmat.