Újszerelem blog - hírek, tanácsok
a társkeresés világából

Szombathelyi társkeresők 50 felett

Társkeresés Szombthelyen

Szombathely

Szombathely Magyarország legrégebbi városai közé tartozik, az Alpokaljánál fekszik. Nevét onnan kapta, hogy a régi időkben a városban szombati napokon tartották a hetivásárokat.

Kultúra

Weöres Sándor Színház

A  Weöres Sándor Színház 2008-ban nyílt meg. A színházon belül helyet foglal magának egy TV-stúdió és egy hangstúdió is. A földszinten étterem üzemel, amelyből átriumos terasz nyílik a szabadba, így lehetővé teszi nyáron, hogy a szabadban élvezzük az előadásokat és a kertmozi helyszíne is egyben. Akik a társkeresést gyerekkel folytatják nagyon szokták szeretni ezt a helyet, mert a gyerkőcök tudnak játszani, amíg a felnőttek egymásra hangolódnak.  Az étterem helyszínt ad színházi előadásoknak, beszélgetéseknek, és koncerteknek egyaránt, ahogy az alsó szinten található próbaterem is . A Weöres Sándos Színházban nem csak színdarabokat nézhetünk, hisz rendszeresen a repertoárra kerülnek koncertek, kiállítások, könyvbemutatók és egyéb más programok, így a fiataloktól egészen az 50 feletti társkeresőkig mindenki találhat magának való programot.

Egyházmegyei Könyvtár

Az Egyházmegyei Könyvtár kiemelkedő gyűjteménnyel rendelkezik középkori kódexekből és különleges ősnyomtatványokból. Díszes termeiben ma 70.000 kötetet őriznek. A történelem rajongóinak felejthetetlen élményt szokott nyújtani.

Múzeumokból a város nem szenved hiányt, a szombathelyi társkeresőknek nincsen nehéz dolguk, főleg ha rajonganak a kultúráért, hiszen egy jó múzeumlátogatás nagyon romantikus tud lenni. A leglátogatottabbak a Smidt Múzeum, Szombathelyi Képtár, illetve a Savaria Múzeum, ahol állandó kiállítások várják a kulturálódni vágyókat.

Vasi Múzeum

A Vasi Múzeumfalu a megye elmúlt két évszázadának paraszti életformáját és a népi építészeti kultúrát mutatja be. Őshonos magyar háziállatfajták betelepítése, az itt létrehozott etnobotanikai kert növényvilága, és a rendszerességgel szervezett hagyományőrző programok teszik teljessé, élő és eleven színterekké a múzeumfalu portáit. Igazi kirándulós családi proogram. Csónakázó-és horgásztó.

A város zöldövezetének egyik gyöngyszeme a Csónakázó- és horgásztó, közkedvelt helyszín szokott lenni a sportos, illetve elvált társkeresők körében, ahol a tó habjai felett romantikázhatnak ,és egymásra koncentrálhatnak a párok. Az érdeklődők április közepétől szeptember végéig bérelhetnek vízibiciklit vagy csónakot.

Látnivalók

A Főtér

A Főtér, korábban piactér adott helyet több évszázadon keresztül a szombathelyi heti és országos vásároknak.  Innen is kapta nevét a település: Szombathelyen szombaton tartották a heti vásárokat. A közkedvelt teret számos műemléképület ékesíti (Pl. a híres színésznő Márkus Emília és az egykori igazságügy miniszter Horváth Boldizsár lakóháza, de itt találhatjuk meg Joyce kedvenc regényhőse szülőházát is). A szombathelyi társkeresők közkedvelt helyszíne, hiszen itt fiataltól idősebbig mindenki megfordul.

Székesegyház

Szily János püspök építtette a lebontott vártemplom és várpalota helyén, Magyarország harmadik legnagyobb templomát. A II. világháborúban a várost ért bombatámadás során a Székesegyház súlyosan megsérült, a csodálatos mennyezeti freskóknak és oltárképeknek csak csekély hányadát sikerült megmenteni. A Székesegyház szakaszos restaurálása napjainkban is tart. 

Járdányi Paulovics István Romkert

A Romkertben végzett ásatások során 1-4. századi és középkori épületmaradványok kerültek a felszínre: császári palota, közfürdő, vámház, Mercurius-szentély, továbbá műhelyek, fazekas kemencék, római útmaradványok, mozaikfelületek , és a vár. Legértékesebb része a palotakomplexum. Hatalmas csarnokát egykor mozaikpadló takarta.

Szent Márton templom

A hagyomány szerint a szent szülőháza fölé épített templom valójában a Kárpát- medence egyetlen, a IV. század óta folyamatosan használt kultuszépülete. A templom előtti kúton áll Rumi Rajki István szobra - Szent Márton megkereszteli édesanyját - emlékeztetve a város és leghíresebb szülöttjének kapcsolatára.  Leginkább 50 feletti, azon belül is inkább özvegy társkeresőink szokták meglátogatni a templomot.

Szombathely
Szombathely

Keress Te is társat!

Nemed:
Keresztneved:
Lakóhelyed:
Születési éved:
E-mail címed:
Jelszavad:
Valódi, komoly
társkeresőkkel
Minden adatlapot és fényképet
ellenőrzünk, így biztosítva, hogy
csak komoly szándékú, valódi
társkeresőkkel találkozz
az oldalon, és ne láss sértő, ízléstelen tartalmat.