Újszerelem blog - hírek, tanácsok
a társkeresés világából

Veszprémi társkeresők 50 felett

Társkeresés Veszprémben

Veszprém

Veszprémet észak-nyugatról a Bakony hegyvonulata, délről a Balaton-felvidék, keletről pedig a Mezőföld határolja. A legmagasabban fekvő megyeszékhely, 270 méteres tengerszint feletti magassággal. Egyetemi város, de többen ismerik, ha „Királynék városaként” említjük. Kiváló pincészetekkel rendelkezik, turisztikai szempontból az országos élvonalhoz tartozik.

Látnivalók

Gulya-dombi kilátó

A kilátóról csodálatos panoráma nyílik a Benedek-hegyre, a Várra, a Szent-István völgyhídra, a Bakonyra, a Papod-hegyre és a Csatár-hegyi kilátóra. A közvetlenül Veszprém melletti körülbelül 77 hektáros erdőterületen tanösvény, sportpályák, játszóterek, kilátó, futó-, szánkó-, lovagló-, kerékpáros-, torna-, kutyafuttató pályák várják a pihenni, sportolni vágyó közönséget. A veszprémi társkeresők egyik kedvenc találkozó pontja páratlan lehetőségei miatt.

Benedek-hegyi kereszt

A vár északi oldalánál található lépcsősoron lefelé kell haladnunk, hogy elérjünk a kereszthez, mely a honfoglaló őseink temetkezési helye volt. A Benedek-hegy is egyfajta ősi kultikus panorámapont, ami a különböző korszakokban különböző célt szolgált. Ha egy kis feltöltődésre vágyunk, mindenképp sétáljunk el párunkkal.

Hősök kapuja

A Hősök kapuja az 1848-49-es forradalom, az I. és II. világháború, és az 1956-os forradalom hőseinek állít emléket. Az 1930-as évek közepén építették, elsődlegesen az I. világháború hőseinek, minden korábbi honvédőnek. 2014-ben a Hősök kapuja újra megnyitotta termeit, így alul kiállítás, fent kilátóterasz, a szomszédos épületben pedig ajándékbolt várja a látogatókat.

Dubniczay-Palota – László Károly Gyűjtemény

A képzőművészeti alkotásokat bemutató László Károly gyűjteményének, illetve különleges Téglagyűjteménynek ad otthont. A feltárások során istálló, várfal és ágyúbástya nyomaira akadtak. A palotában jelenleg két gyűjtemény látogatható. A László Károly Gyűjtemény az emeleti termekben és az északi szárny tetőterében kapott helyet. A várgalériában időszaki kiállításokat is rendszeresen szerveznek.

Tűztorony

Veszprém jelképe a Tűztorony, mely eredetileg megfigyelő toronyként üzemelt, majd tűzfigyelési célokra alkalmazták. Csigalépcsőit megmászva elképesztő látvány tárul elénk, ha a körerkélyről körbepillantunk. Kertjében a veszprémi Pantheon kapott otthont. A vár egyetlen középkorból megmaradt tornya Veszprém legmagasabb pontján áll, teljes magassága 48 méter.

Programok

Veszprémi Állatkert

A veszprémi Állatkert keletkezését 1958-ra tehetjük, akkoriban azonban még Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark néven működött a létesítmény. Magyarország legnagyobb hagyományokkal rendelkező a Felyes-domb és Gulya-domb között fekszik, és csalogatja az állatok szerelmeseit . Lakói országszerte hírnévnek örvendhetnek, például Suzy az elefánt, vagy Döme a medve, de Böbe a csimpánz még nemzetközileg is ismert. A veszprémi állatkert az özvegy társkeresők egyik kedvenc hétvégi programja, ugyanis ilyenkor nincsenek egyedül, az állatok társaságában mindenki kellemesen érzi magát. Az állatkerti sétát látványetetések, állatsimogatók, illetve játszóterek teszik színesebbé. Ha a társkeresés gyermekkel történik, mindenképp érdemes beiktatni ezt a délutáni időtöltést, hiszen, ha nem is rajong annyira az állatokért a kicsi, akkor is hatalmas élményként szokott záródni számukra egy-egy ilyen látogatás a programlehetőség színes kínálata miatt. Az Állatkert egyébként az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének tagjaként részt vesz több nemzetközi fajmegmentési programban is.

Veszprém Aréna

A Veszprém Arénát 2008-ban adták át, befogadó képessége 5000 fő. Az aréna kézilabda, kosárlabda, röplabda, teremlabdarúgás, küzdősportok mérkőzéseinek ad helyet, és konferenciák, táncversenyek, divatbemutatók, koncertek, kiállítások helyszíne, így a sportos társkeresőknek kötelező betérniük, ha a városban járnak. De nemcsak labdajátékoknak ad helyszínt, hanem alkalmas asztalitenisz-, ökölvívó-, birkózó-, torna-, vívó-, ritmikus sportgimnasztika- és súlyemelő-versenyek rendezésére, valamint minden olyan rendezvény számára, amely a 2000 négyzetméteres küzdőtérhez igazodik.

Panorámasétány a Giricses-dombon

A panorámaút a veszprémi Giricses-dombon található, s a Lovassy László Gimnázium mögötti Galambi utcáról induló Giricses-lépcsőről érhető el. Ha felérünk a csúcsra páratlan kilátással és élménnyel gazdagodhatunk. A túracipőket semmiképp sem felejtsük otthon!

Kölyökdzsungel

Még egy programlehetőség, ha a társkeresők gyerekkel érkeznének a városba. 2010-ben készült el a város kölyökdzsungel játszóháza és terráriuma. Egyedileg tervezett tere színeivel és formavilágával már első pillanattól kezdve megfogja a kis látogatókat, de az állatokhoz kötődő játékelemei miatt annyira szeretnek itt lenni, hogy akár órákra itt hagyhatjuk gyermekünket játszani, míg mi párunkkal inkább a kikapcsolódást választanánk.

Bringaréna Eplény

Magyarország egyetlen sípályájája nyáron sem alszik, csak a síelők helyett a biciklisek veszik át az uralmat a pályák felett. A sífelvonók a kerékpárosokat és kerékpárjaikat szállítják fel a hegytetőre, ahonnan különböző pályákon gördülhetnek le a látogatók. Az extrém sportokat kedvelő társkeresőknek kihagyhatatlan élményt nyújtó pályarendszer tavasztól őszig várja a vendégeket. A szervezők gondoltak arra is, hogy ne csak az extrémebb sportokat kedvelők tudják kiélvezni ezt a páratlan lehetőséget és a családosoknak is létrehoztak egy biztonságosabb, kényelmesebb útvonalat.

Veszprém
Veszprém

Keress Te is társat!

Nemed:
Keresztneved:
Lakóhelyed:
Születési éved:
E-mail címed:
Jelszavad:
Valódi, komoly
társkeresőkkel
Minden adatlapot és fényképet
ellenőrzünk, így biztosítva, hogy
csak komoly szándékú, valódi
társkeresőkkel találkozz
az oldalon, és ne láss sértő, ízléstelen tartalmat.